20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦΙΛΙΚΗ & ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΣΤΑ ΑΜΕΑ Η ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΦΙΛΙΚΗ & ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΣΤΑ ΑΜΕΑ Η ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Άλλη μια, απ’ τις πολλές καινοτομίες του Ο.Λ.Ρ. είναι η τελεσίδικη επιτέλους απόφαση για προσβασιμότητα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για μπάνιο στη Πλαζ της Ραφήνας. Το αίτημα για την ικανοποίηση των αναγκών αυτής της ιδιαίτερης ομάδας πολιτών, είχε κατατεθεί απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή Χριστόπουλου, επί αειμνήστου Δημητρόπουλου ως Δ.Σ. του Ο.Λ.Ρ., αλλά είχε ‘‘κωλύσει’’ στην Περιφέρεια.

Το τελικό ΟΚ της Περιφέρειας ήρθε μετά την αναμόχλευση του θέματος απ’ το Πρόεδρο & Δ.Σ. του οργανισμού κ. Ορκόπουλο, οπότε ο επόπτης λιμένος κ. Σάββας Αραπκιλής ανέλαβε τις περαιτέρω ενέργειες ώστε σε σύντομο διάστημα να παραδοθεί προς χρήση η ειδική ράμπα για τη προσβασιμότητα στη θάλασσα των ΑμΕΑ.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Αραπκιλής, η Περιφέρεια θα τοποθετήσει τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα, ελληνικής εταιρείας, το οποίο θα τοποθετηθεί στη Πλαζ της Ραφήνας, στο σημείο που τελειώνει, όπου τα βράχια. Το σημείο επιλέχτηκε απ’ την εταιρεία ως το πλέον κατάλληλο για τη τοποθέτηση του ειδικού μηχανήματος (ράμπας), καθώς πληροί τις ενδεδειγμένες προϋποθέσεις προς τούτο.

Απ’ τη πλευρά του ο Ο.Λ.Ρ. κατασκευάζει αποδυτήρια, ντους, τουαλέτα ΑμΕΑ, διάδρομο και φωτοσυναγερμό, δηλαδή σύστημα που αποτρέπει οποιουσδήποτε βανδαλισμούς, σημάνσεις και πάρκινγκ ΑμΕΑ.

Ο Ο.Λ.Ρ. και ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, φιγουράρουν ως οι πρώτοι που ολοκλήρωσαν την εν λόγω διαδικασία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των εργασιών. Η ολοκλήρωση τους  αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, με ευθύνη της εταιρείας που έχει αναλάβει να τοποθετήσει τη ράμπα.

Έτσι η Πλαζ της Ραφήνας γίνεται ιδιαίτερα φιλική και φιλόξενη στα άτομα ΑμΕΑ, ακόμα και της ευρύτερης περιοχής. Ως εκ τούτου αναμένεται να την  επισκέπτονται πολλά άτομα, για να χαρούν τη θάλασσα που οι μετρήσεις έχουν δείξει ως εξαιρετικά ποιοτική.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα