22.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓ....

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΟΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΕΛΕΝΗΣ

Από χθες εκτίθενται τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης σε λαϊκό προσκύνημα στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω, όπου η Λάρνακα με το σκήνωμα της Αγίας που μεταφέρθηκε απ’ τη Βενετία, θα παραμείνει έως τις 15 Ιουνίου.

Το σκήνωμα της Αγίας και τον Τίμιο Σταυρό υποδέχτηκαν χθες έξω απ’ το δημαρχείο του Αιγάλεω ο Παναγιότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νίκαιας κ.κ. Αλέξιος και άλλοι Μητροπολίτες.   

Στο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τονίζεται ότι η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Ελένης αναδεικνύει τη σημασία της Οικουμενικότητας και της πνευματικής ταυτότητας της Ευρώπης, καθώς η Ευρώπη χωρίς τη χριστιανική παράδοση και πίστη που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει. Η ιστορία της Ευρώπης διαμορφώθηκε ουσιαστικά απ’ τα μεγάλα γεγονότα με πρωταγωνιστές τους ισαποστόλους Μεγάλο Κωνσταντίνο και Αγία Ελένη.

Η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης και του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με το πρόγραμμα, έγινε μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω και από εκεί μεταφέρθηκε εν πομπή στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας.

Η ιταλική φιλαρμονική «Τεσέρα» παιάνισε τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας και η ελληνική, αντίστοιχα της Ελλάδας. Τις τιμητικές κορδέλες του ιερού λειψάνου κρατούσαν οι επίσκοποι Μεθώνης Κλήμης, Σαλώνων Αντώνιος, Θαυμακού Ιάκωβος και Χριστιανουπόλεως Προκόπιος, ενώ το περιέβαλε τιμητικό άγημα

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα