21.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΑ. Βασιλόπουλος: Είμαι παρών – Είμαστε παρόντες – Το 2023 θα κερδίσουμε...

Α. Βασιλόπουλος: Είμαι παρών – Είμαστε παρόντες – Το 2023 θα κερδίσουμε το ντέρμπι του δήμου Ρ-Π!

Στην εκλογική σκακιέρα, ο χρόνος τελειώνει για μια νέα υποψηφιότητα, η οποία άλλωστε θα έπρεπε ήδη να έχει δείξει δείγματα γραφής, με δημόσιες παρεμβάσεις της σε τοπικά προβλήματα.

Στην αφετηρία του δρόμου αντοχής για τις δημοτικές εκλογές του 2023 έχουν πάρει ήδη θέση ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς κι ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης» Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο μόνος που εξ αρχής δήλωσε υποψήφιος δήμαρχος και με λόγια και με πράξεις βρίσκεται ξεκάθαρα απέναντι στον Ευάγγελο Μπουρνούς.

Είναι  πλέον δεδομένο στους πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου ότι η μοναδική αντιπολίτευση που αντιμετωπίζει συστηματικά η διοίκηση Μπουρνούς (και θα έχει να αντιμετωπίσει μέχρι τις εκλογές) είναι αυτή που ασκεί ο Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Στην εκλογική σκακιέρα, ο χρόνος τελειώνει για να ξεπηδήσει μία νέα υποψηφιότητα, η οποία άλλωστε θα έπρεπε ήδη να έχει δείξει δείγματα γραφής, με δημόσιες παρεμβάσεις της σε τοπικά προβλήματα.

Το ίδιο ισχύει και για τους υποψηφίους του 2019, ειδικά όταν η πλειοψηφία του κόσμου σχολιάζει έντονα την πολυετή απουσία, την αδιαφορία και την αδυναμία οργάνωσης και άσκησης αντιπολίτευσης. Άλλωστε το μοναδικό ζητούμενο για να υπάρξει μια δημοτική αλλαγή είναι μια ενωτική συσπείρωση όσων πραγματικά επιθυμούν να τερματιστεί η υπάρχουσα κακοδιοίκηση.

Σε αυτή την πρώτη επίσημη συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέα Βασιλόπουλου ζητήσαμε να σχολιάσει την επικαιρότητα, τις σχέσεις του με την αντιπολίτευση και την πορεία προς τις εκλογές.

Συνέντευξη στην Αγγελική Ραγκούση

Πώς βλέπετε τις πολιτικές εξελίξεις από το 2019 έως σήμερα;

Η πλειοψηφία του κόσμου είναι εξαγριωμένη. Από τη μία αποδείχθηκαν ψεύτικες οι προεκλογικές υποσχέσεις του Βαγγέλη Μπουρνούς, ενώ ταυτόχρονα μέρα με τη μέρα μεταμορφώνεται σε κάτι αυταρχικό. Δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν, δε δέχεται διάλογο, θεωρεί τους πολίτες υποτελείς. Από την άλλη ο κίνδυνος από την ανεπάρκεια της διοίκησης Μπουρνούς είναι πλέον ορατός παντού. Όταν βρέχει πλημμυρίζουμε, όταν έχει ζέστη κινδυνεύουμε να καούμε επειδή οικόπεδα και κοινόχρηστοι χώροι είναι ακαθάριστοι, όταν χιονίζει ολόκληροι οικισμοί αποκλείονται, όταν έρχεται το καλοκαίρι υποφέρουμε από τα καυσαέρια και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Ραφήνα και για όλα το φταίξιμο, κατά τον κο Μπουρνούς, πέφτει στους κατοίκους.

Ο Δήμος μας έχει μείνει πίσω συγκριτικά με τους γειτονικούς και χρειάζονται τομές και εξέλιξη διότι διαφορετικά δεν θα είναι βιώσιμος τα επόμενα χρόνια.

Πώς σχολιάζετε ότι βρισκόμαστε 12 μήνες πριν κατατεθούν οι υποψηφιότητες και μόνο εσείς έχετε δηλώσει υποψήφιος δήμαρχος;

Η παράταξή μας από το 2014 έχει διαρκώς μία ανοδική πορεία και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση διπλασιάζει το ποσοστό που της δίνουν οι πολίτες. Ήταν εξ αρχής ξεκάθαρο και ανακοινωμένο ότι το 2023 θα είμαι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος. Άλλες υποψηφιότητες δεν βλέπω και οι αναλύσεις δείχνουν ότι ο πολιτικός χρόνος για μία νέα υποψηφιότητα αξιώσεων τελειώνει. Έχει δημιουργηθεί ήδη ένα δίπολο Βασιλόπουλου – Μπουρνούς, το οποίο θα μας δώσει και τη νίκη το 2023. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κος Μπουρνούς ούτε στο απόγειό του το 2019 με την καθαρά προεκλογική διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 42%. Αυτό είναι που φοβάται η σημερινή διοίκηση και συνέχεια καταφέρεται εναντίον μου.

Ζητάτε τη στήριξη ή τη συνεργασία των συνδυασμών της αντιπολίτευσης;

Ασφαλώς. Έχω ήδη τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της συνεργασίας, αλλά το κυριότερο έχω πάρει πρωτοβουλίες για κοινές δράσεις των δημοτικών συμβούλων σε θέματα π.χ. διαφάνειας. Θα συνεχίσω να τονίζω την ανάγκη ενωτικών παρεμβάσεων και συντονισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί πράγματι πρέπει να περιορίσουμε τις επιπτώσεις ανεπάρκειας της παρούσας διοίκησης. Άλλωστε υπάρχουν σήμερα αξιολογότατα στελέχη στην αντιπολίτευση, εκλεγμένα και μη, τα οποία θα αποτελέσουν εγγύηση μιας καλής και αποτελεσματικής διοίκησής μας μετά το 2023. Έχω μιλήσει και με τον κ. Πιστικίδη και με τον κ. Χριστόπουλο και με τον κ. Φαφούτη.

Μάλιστα με τον κ. Πιστικίδη μπορώ να πω ότι οι απόψεις μας συμπίπτουν σε αρκετά σημεία συγκριτικά με τους υπολοίπους, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ. Παραμένω ανοικτός σε κάθε εκλογική συνεργασία, γιατί κανείς δεν περισσεύει. Με απόλυτη διαφάνεια όλοι όσοι θέλουν να αλλάξει σελίδα ο Δήμος έχουν θέση και διακριτό ρόλο που επιθυμούν. Γιατί σ’ αυτήν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση η δημοτική αλλαγή είναι αυτό που μετρά και ο καθένας κρίνεται απ’ την συνεισφορά του σε μια συμπαράταξη αρχών. Θεωρώ πολιτικά αυτονόητη και μονόδρομο την συμπαράταξη όλων μας, είναι όμως νωρίς για να προβλέψω εάν και πώς θα συνεργαστούμε μετά το καλοκαίρι.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγορεί τον κο Μπουρνούς ότι μέσω των μέσων επικοινωνίας που φαίνεται να ελέγχει παρουσιάζει τα μεγάλα κρατικά έργα ως «δικά» του. Ποια έργα θεωρείτε πραγματικά δικά του;

Προ ημερών μιλώντας με παράγοντα της περιοχής μας λέγαμε ότι ακόμα και μπαμπουίνο να είχαμε στη θέση του δημάρχου, προαστιακός, Αττική οδός και έργα αποχέτευσης, δηλαδή όλα τα μεγάλα κρατικά έργα, θα είχαν δρομολογηθεί. Η αποχέτευση γιατί το κράτος υπό την πίεση των προστίμων επιτέλους ανέλαβε να το υλοποιήσει. Ο προαστιακός και η Αττική οδός γιατί το λιμάνι της Ραφήνας έχει μεγαλώσει υπέρμετρα και τα έργα αυτά αρχίζουν να είναι βιώσιμα.

Κατά τα άλλα, το Αθλητικό Κέντρο ΑμεΑ που γίνεται στη Διάκου Μάντρα το ξεπουλήσαμε στην Περιφέρεια, το Μουσείο θαλάσσιας ιστορίας στο κτίριο του ΟΤΕ το μισοφτιάξαμε και είναι σχεδόν πάντα κλειδωμένο, το Πνευματικό Κέντρο σταμάτησε γιατί δεν αντέχει στατικά η οροφή, στο κυνοκομείο αφαιρέθηκε η άδεια οικοδομής λόγω αυθαιρεσιών, ο δρόμος διαφυγής ΑμεΑ στο Μπλε Λιμανάκι απεντάχθηκε λόγω απουσίας αδειών, οι καθαρισμοί των οικοπέδων μπήκε ο Ιούλιος και ακόμα δεν έχουν γίνει… Τι άλλο θέλετε να σας πω; Όλα μία προχειρότητα. Όλα τα σημαντικά δημοτικά έργα μόνο με πρόσθετες δαπάνες επιβαρύνουν τους πολίτες λόγω καθυστερήσεων τους και τελικά συναντούν την αντίθεση των δημοτών ή σταματούν λόγω προβλημάτων.

Τι φοβάστε στην πορεία προς τις κάλπες του 2023;

Δεν υπάρχει κάτι που να με φοβίζει. Εάν είμαστε όλοι ενωμένοι στην πλατύτερη δυνατή συμπαράταξη όλα είναι δυνατά. Βεβαίως μπορεί να υπάρξει ένας εκλογικός «λαγός», δηλαδή κάποιος που ξέρει ότι δεν έχει ελπίδες να κερδίσει, αλλά κατεβαίνει στις εκλογές για να αποσπάσει ένα ποσοστό από την συμπαράταξη, προσφέροντας δυνατότητες επανεκλογής της υπάρχουσας δημοτικής αρχής.

Άτιμο πολιτικά και ιδιοτελές ως συναλλαγή. Το ζήσαμε και με αποστασίες δημοτικών συμβούλων «αντί πινακίου φακής» στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι θα βρεθεί κάποιος υποψήφιος που θα βάλει τον εγωισμό του πάνω από το συμφέρον του Δήμου και δεν θα συνεισφέρει με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο στην συμπαράταξη για την αλλαγή. Γι’ αυτό δεν με φοβίζει τίποτε και έχω την πεποίθηση ότι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου θα έχει μετεκλογικά τη δημοτική αρχή που του αξίζει.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα