33.7 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπλή γρίπη ο κορωνοϊός(?) Ίσως… Μετά την εύρεση εμβολίου!

Απλή γρίπη ο κορωνοϊός(?) Ίσως… Μετά την εύρεση εμβολίου!

Με τη Λογική και τη Δημόσια Υγεία

Γράφει ο Σωτήρης Ζώτος π. Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ
✅Πέρασα όλη την μέρα ακολουθώντας την κόρη μου στο Εκπτωτικό Χωριό και παρακολουθώντας εκατοντάδες παιδιά κάθε ηλικίας να ψωνίζουν και να αλλάζουν καταστήματα με μάσκες και αντισηπτικά.
✅Καμία αβελτηρία συνεπώς και κανένα λάθος, δεν επιτρέπει την επίθεση και την υπονόμευση της Δημόσιας Υγείας στην συνείδηση των παιδιών.
✅Η επιστροφή των λοιμωδών νοσημάτων και νέων επικίνδυνων ιών δεν καθιστά αναγκαία μόνο την στήριξη των Συστημάτων Υγείας, αλλά και την προσαρμογή της καθημερινότητας και του  τρόπου ζωής όλων μας από δω και πέρα.
✅Είναι καθήκον όλων και κυρίως των εκπαιδευτικών και των γονιών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, στο πλευρό των Επιστημόνων της Υγείας.
✅Η Αγωγή Υγείας και η αποκατάσταση της αξίας της Δημόσιας Υγείας, πρέπει να γίνει προτεραιότητα όλων μας.
✅Μου φαίνεται αδιανόητο να βλέπω αντιδράσεις και προσχήματα από εκπαιδευτικούς που ταξίδευαν καθημερινά ως μαθητές για να πάνε στο δικό τους σχολείο.
✅Με 40 θανάτους βρεφών στις 1000 γεννήσεις το 1960, 20, 8 το 1975 και 16 το 1980, οι γονείς μας αλλά και η επόμενη γενιά, δεν είχαν περιθώρια δισταγμών για τα εμβόλια, όσο δύσκολο και να ήταν να τα βρει και να τα κάνει κανείς.
✅Η δημιουργία Κέντρων Υγείας , Ιατρείων και Νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα και η πρόσβαση στην Φαρμακευτική Περίθαλψη σε όλους με το ΕΣΥ, έφθασε την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις τον κόσμο με 100% κάλυψη στα βασικά εμβόλια, βελτίωσε το προσδόκιμο επιβίωσης και η Βρεφική Θνησιμότητα μειώθηκε στο 2,4 %
✅Η δεκαετία της κρίσης από τη μια και ο μηδενισμός των λοιμωδών νοσημάτων από την άλλη, επέτρεψε εκ του ασφαλούς την ανάπτυξη των θεωριών συνωμοσίας για τα εμβόλια.
✅Γεμίσαμε αγανακτισμένους και ψεκασμένους.
✅Με την υποχώρηση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και την ουσιαστική διάλυση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, η αγωγή υγείας αφέθηκε στους μαντζουνολόγους και τα θαυματουργά βότανα που έχουν καταλάβει όλη την ημερήσια ζώνη και ταΐζουν τα κανάλια.
✅Είναι μια απλή γρίπη λένε οι αρνητές και αποσιωπούν ότι η Γρίπη έγινε απλή με την έλευση των εμβολίων και αφού σκότωσε 50 εκ. ανθρώπους.
✅Εκατομμύρια Άνθρωποι επίσης χάνουν τη ζωή τους στον Φτωχό Τρίτο Κόσμο χωρίς πρόσβαση σε εμβόλια.
✅Είναι προφανές ότι ο χειρισμός της β΄ φάσης με περιοριστικά μέτρα και αντιφάσεις δεν έχει αποτέλεσμα, αλλά αυτό πρέπει να οδηγήσει σε συμμαχίες, υπέρ της Δημόσιας Υγείας και της στήριξης του ΕΣΥ και όχι να διχάζει και να αμφισβητεί τα επιστημονικά δεδομένα.
✅Μένουμε Υπεύθυνοι και Υπερασπιζόμαστε την Δημόσια Υγεία.
Απέναντι έχουμε όχι μόνο του αρνητές του ΕΣΥ αλλά και τους αρνητές της λογικής.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα