18.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ! ΑΛΗΘΕΙΑ & FAKE NEWS

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ! ΑΛΗΘΕΙΑ & FAKE NEWS

Ο λόγος περί δημοσκοπήσεων που έχουν γίνει κατά καιρούς στην Ραφήνα, χωρίς ποτέ ν’ ανακοινώνονται επισήμως καλά κρατεί και παραμυθιάζει ευκολόπιστους πολίτες με fake news, ανακοινώνοντας μόνο ότι βολεύει την δημοτική αρχή Μπουρνούς. Εμείς ωστόσο θα σας πούμε αλήθειες, τόσο για δημοσκόπηση που έτρεξε προ καιρού στην Ραφήνα χωρίς βέβαια τα αποτελέσματα καθώς δεν είμαστε οι εντολείς, αλλά και γι’ αυτήν που τρέχει αυτή τη στιγμή.

Λοιπόν η εταιρεία που διεξήγαγε την παλαιότερη δημοσκόπηση ήταν η innovation metrisis. Ήταν τηλεφωνική και τα τηλεφωνήματα έκανε η media tel κατ’ εντολή της προαναφερόμενης εταιρείας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στις ερωτήσεις πρωτοστατούσε το όνομα του Ανδρέα Βασιλόπουλου εις τρόπον ώστε κάποιος να υποπτευθεί ότι ήταν ο εντολέας.

Εκτός των ερωτήσεων για το δήμο, υπήρχαν πολλές ερωτήσεις σχετικές με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Ρ-Π Βαγγέλη Μπουρνούς για το κατά πόσο υπευθύνους για την πύρινη καταστροφή που έπληξε την περιοχή, τους θεωρούσε ο ερωτώμενος.

Υπήρχαν επίσης ερωτήσεις – παγίδες όπως π.χ. «Ποιος έχει κάνει το μεγαλύτερο έργο;» όπου σαφώς όσοι έχουν ασκήσει διοίκηση, Χριστόπουλος – Πιστικίδης – Μπουρνούς, ήταν μέσα στις απαντήσεις αφού Φαφούτης – Βασιλόπουλος δεν είχαν ποτέ εξουσία. Φυσικά υπήρχαν κι οι κλασικές ερωτήσεις για ποιο κόμμα έχετε ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές, ποιο θα ψηφίσετε τώρα κλπ.

Για έμπειρους παρατηρητές σίγουρα η δημοσκόπηση αυτή πρέπει να έδωσε προβάδισμα στους ήδη διατελέσαντες δημάρχους, χωρίς ποτέ κανείς να ξέρει ποιο ποσοστό αντιστοιχεί στον καθένα, παρά μόνο ο εντολέας κι η παρέα του. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι ποσοστά ευθύνης έδωσαν οι ερωτηθέντες στους κατηγορούμενους Δούρου και Μπουρνούς για την φονική φωτιά που έτυχε στην βάρδια τους.

Αν λοιπόν τα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι τόσο ενθαρρυντικά για την δημοτική αρχή Μπουρνούς γιατί δεν δημοσιοποιήθηκαν επίσημα, παρά διαρρέεται μέσω ψιθύρων ότι ντε και καλά βγάζουν τον νυν δήμαρχο Ραφήνας να κερδίζει τη μάχη και μάλιστα απ’ την πρώτη Κυριακή;

Ιδού η απορία!

Δημοσκόπηση τώρα της MRB

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι διεξάγεται δημοσκόπηση απ’ την εταιρεία MRB όπου σίγουρα εντολέας πρέπει να είναι ο δήμαρχος Ραφήνας, αφού όλες οι πρώτες ερωτήσεις, που ήταν πολλές, αφορούν το πρόσωπό του, ως προς το πώς κρίνουν οι ερωτώμενοι την αντιμετώπιση των πυρόπληκτων, την διαχείριση και την διαφάνεια των κονδυλίων κ.α.

Σε δεύτερο πλάνο ακολουθούσαν ερωτήσεις σχετικά με το ποιος είναι πιο ικανός να διαχειριστεί τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή, ποιον απ’ τους Τσαλαπατάνη – ήταν το πρώτο όνομα – Μπουρνούς, Χριστόπουλο, Βασιλόπουλο, Πιστικίδη, Φαφούτη – τελευταίο όνομα – θα ψηφίζατε για δήμαρχο, στη δυάδα της δεύτερης Κυριακής, αναφέρονταν όλοι πλην Πιστικίδη, με αντίπαλο τον Μπουρνούς ποιον θα ψηφίζατε, πολλές ερωτήσεις σχετικά με το ποιος απ’ τους προαναφερόμενους είναι πιο ικανός, πιο αξιόπιστος, πιο προσιτός και φιλικός με τους πολίτες κ.α.

Οι ερωτήσεις περιλάμβαναν τα τοπικά ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά τόσο για την αναγνωσιμότητά τους, όσο και την αξιοπιστία τους, αλλά και την Περιφέρεια με ερώτηση ποιον θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη. Τέλος οι κλασικές ερωτήσεις σχετικά με τον ποιον είχατε ψηφίζει δήμαρχο στις τελευταίες εκλογές και πιο κόμμα.

Άλλη μια δημοσκόπηση που σίγουρα θα την φάει το σκοτάδι. Το σίγουρο είναι ότι μόνο οι ψηφοφόροι θα δώσουν τη σωστή απάντηση πίσω απ’ το παραβάν, αφού τα δεδομένα αλλάζουν μέρα τη μέρα καθώς η ένταση σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήδη έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα μέχρι σήμερα ισχύοντα κι είμαστε ακόμα στην αρχή.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα