24 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη στον Κούγια για αντιδεοντολογική συμπεριφορά - Απάντηση Κούγια

ΔΣΑ: Πειθαρχική δίωξη στον Κούγια για αντιδεοντολογική συμπεριφορά – Απάντηση Κούγια

Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε - έπειτα από σχετική εισήγηση - από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου και ο γνωστός δικηγόρος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

Πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε σε βάρος του Αλέξη Κούγια, έπειτα από αναφορά που είχε υποβάλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών με αφορμή δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, του οποίου είναι συνήγορος υπεράσπισης.

Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε – έπειτα από σχετική εισήγηση – από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου και ο γνωστός δικηγόρος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ.

Η εν λόγω αναφορά κατατέθηκε στις 14 Μαρτίου 2022, ενώ είχε προηγηθεί προς τον Πρόεδρο του ΔΣΑ και Ανοικτή Επιστολή με θέμα «Απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί ακόμη ένας πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος τόσο του Αλέξη Κούγια, όσο και του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου για δηλώσεις τους σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη. Και οι δυο έχουν κληθεί για παροχή εξηγήσεων στα τέλη Αυγούστου.

Ο ίδιος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «το απόρρητο των πειθαρχικών ερευνών φαίνεται ότι καταργήθηκε».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει:

«Μέσα στα άλλα μου πραγματικά σοβαρά προβλήματα που ευτυχώς είναι βέβαιον ότι θα έχουν αίσιο τέλος, πληροφορήθηκα ότι ο επί 50 χρόνια προσωπικός μου φίλος και συνυπερασπιστής μου σε σοβαρές υποθέσεις Ζήσης Κωνσταντίνου διέταξε πειθαρχική έρευνα εις βάρος μου για τη δήλωσή μου ότι δεν είχα ξανακούσει και δεν γνωρίζω τι σημαίνει η λέξη “διεμφυλικός”.

»Περί αυτών είναι βέβαιον ότι θα έχουμε πολύ μεγάλη συζήτηση στα πειθαρχικά όργανα του Συλλόγου όσον αφορά και το περιεχόμενο, αλλά και τη νομιμότητα της διώξεως.

»Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό, το οποίο θέλω να δηλώσω, είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει πλέον περισσότερα από 56 χιλιάδες μέλη (αυτό τον αριθμό έλαβε νέα συνεργάτης του γραφείου μου) και σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως της ισχύος τους, λόγω και του φανατισμού τους, αυτή η δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων και των δικηγόρων που τους εκπροσωπούν, πρέπει να τελειώνει.

»Κατά τα άλλα το απόρρητο των πειθαρχικών ερευνών φαίνεται ότι καταργήθηκε».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα