35.2 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕγκλήματα κατά της Υγείας… Κ.Υ.Α.Α. Κερατέας: Μαγνητικός Τομογράφος που ποτέ δεν λειτούργησε!

Εγκλήματα κατά της Υγείας… Κ.Υ.Α.Α. Κερατέας: Μαγνητικός Τομογράφος που ποτέ δεν λειτούργησε!

Αυτός είναι ο μαγνητικός τομογράφος του Κέντρου Υγείας Αποκατάστασης/Αποθεραπείας Κερατέας, που δεν λειτούργησε ποτέ. Μα ποτέ!!!
Για την ακρίβεια, δεν το έμαθε ποτέ κανείς πολίτης εδώ στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, ότι υπήρχε μαγνητικός τομογράφος! Από το 2013… Οκτώ ολόκληρα χρόνια πριν!!! Δωρεά του Ιδρύματος ¨Σταύρος Νιάρχος¨. Το λέει άλλωστε ξεκάθαρα και η πλακέτα προς τιμήν του δωρητή, έξω ακριβώς από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εξετάσεων.
Η εικόνα θλιβερή, αποκαρδιωτική. Λες και ο χώρος εγκαταλείφτηκε βιαστικά μετά από κάποια μεγάλη καταστροφή. Τα μηχανήματα ελέγχου είναι ακόμη άθικτα, σκεπασμένα με πλαστικό κάλυμμα, κάτω από δυο δάκτυλα σκόνη.
Ο μαγνητικός τομογράφος, ανοιχτός, πιθανότατα από το Μάρτιο του 2018 ακόμα, όταν πέρασε ο τελευταίος τεχνικός έλεγχος της αρμόδιας εταιρίας συντήρησης, που συστήνει κάποιες επείγουσες αλλαγές για να «συνεχίσει να δουλεύει»!!!
Εδώ πραγματικά δεν ξέρει κανείς, εάν θα πρέπει να γελάσει, ή να κλάψει με μαύρο δάκρυ.
Γιατί ποτέ, μα ποτέ, δεν λειτούργησε ο μαγνητικός τομογράφος στο Κέντρο Υγείας Αποθεραπείας Αποκατάστασης της Κερατέας;
Γιατί δεν ενημερώθηκε ποτέ η τοπική κοινωνία για αυτόν τον ανεκμετάλλευτο ιατρικό θησαυρό που έχει δίπλα του;
Γιατί επί τόσα χρόνια οι πολίτες από την Κερατέα, το Λαύριο, το Μαρκόπουλο, τα Καλύβια, την Ανάβυσσο, το Λαγονήσι, το Πόρτο Ράφτη και δεν ξέρω κι εγώ από πού αλλού, αναγκάζονται να μετακινούνται σε νοσοκομεία στην Αθήνα, ή σε ιδιωτικά κέντρα δεκάδες χιλιόμετρα μακριά για να κάνουν μαγνητική τομογραφία; Τη στιγμή που ένα ίδρυμα έκανε δωρεά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού;
Ποιος πραγματικά το γνώριζε αυτό, οκτώ ολόκληρα χρόνια, αλλά έκανε τα στραβά μάτια, γυρνώντας προκλητικά την πλάτη στους πολίτες;
Το γνώριζε και το γνωρίζει σίγουρα η ΑΕΜΥ, η Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας που διαχειρίζεται ως απόλυτος ιδιοκτήτης το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης – Αποθεραπείας της Κερατέας, αν και είναι αποτέλεσμα κι αυτό της ευγενικής δωρεάς έξι εκατομμυρίων ευρώ από τον Κωνσταντίνο Πρίφτη.
Το γνώριζαν σίγουρα οι γιατροί της ΑΕΜΥ Α.Ε. και του κέντρου Αποκατάστασης – Αποθεραπείας, αλλά πιθανότατα και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, από το οποίο εδώ και χρόνια έρχονταν αποσπασμένοι στο ¨παράρτημα¨ της Κερατέας, για να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίας.
Κανείς τους δεν αντιλήφθηκε τον μαγνητικό τομογράφο; Κανείς τους δεν αναρωτήθηκε γιατί δεν εξυπηρετούνται οι ασθενείς της περιοχής;
Κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί δεν λειτούργησε ούτε μια φορά για δείγμα όλα αυτά τα οκτώ χρόνια που σκουριάζει; Και γιατί κανείς τους δεν ενημέρωσε τους πολίτες;
Ούτε οι εκάστοτε δημοτικοί άρχοντες το γνώριζαν;
Τότε, πως μας λένε ότι έχουν άμεση επαφή και στενή συνεργασία με την διαχειρίστρια εταιρία του Κέντρου Υγείας, για να λύσουν τα όποια προβλήματα;
‘Η συνεργάζονται στενά και ξέρουν ή δεν συνεργάζονται και λογικά το αγνοούν. Ένα από τα δύο συμβαίνει.
Όσο για τους γιατρούς, παράκληση, ας μην πει κανείς τους ότι δεν είδε την αίθουσα μαγνητικού τομογράφου, γιατί θα πει ψέματα.
Είναι στον κεντρικό διάδρομο του ισογείου, ακριβώς απέναντι, από τις τουαλέτες και το μπάνιο που χρησιμοποιεί καθημερινά το ιατρικό προσωπικό. Κυριολεκτικά στο ένα μέτρο!
Για αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος της υγείας των πολιτών της περιοχής, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και θα πρέπει να αναζητηθούν. Ευθύνες ηθικής τάξεως από τους γιατρούς που γνώριζαν, όσοι τουλάχιστον γνώριζαν και δεν ενημέρωσαν ποτέ την τοπική κοινωνία. Ευθύνες όμως και της διαχειρίστριας εταιρίας που θα πρέπει να απασχολήσουν άμεσα το υπουργείο Υγείας και όχι μόνο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα