24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό μαθητή από συμμαθητές του σε ιδιωτικό σχολείο

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό μαθητή από συμμαθητές του σε ιδιωτικό σχολείο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδιωτικού σχολείου πρόκειται για τέσσερις μαθητές λυκείου, οι οποίοι με απόφαση της διεύθυνσης αποβλήθηκαν δια παντός από το σχολείο.

Εισαγγελική παρέμβαση έγινε για το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή σε κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Με βάση δημοσιεύματα και βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Όπως έγινε γνωστό, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της επικίνδυνης και βαριάς σωματικής βλάβης, αλλά και της συμπλοκής. Η έρευνα για τις πράξεις αυτές στρέφεται κατά των προσώπων που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδιωτικού σχολείου πρόκειται για τέσσερις μαθητές λυκείου, οι οποίοι με απόφαση της διεύθυνσης αποβλήθηκαν δια παντός από το σχολείο. Η έρευνα θα επεκταθεί όμως και προς τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Πώς έγινε η επίθεση στον μαθητή

Όπως αναφέρει το ιδιωτικό σχολείο στην ανακοίνωσή του, πρόκειται για ένα «πρωτοφανές περιστατικό βίας ανάμεσα σε μαθητές Λυκείου, που παρόμοιό του δεν έχει συμβεί ποτέ στα 135 χρόνια λειτουργίας του Κολεγίου «Δ…Λ».

«…. Την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022, ενημερωθήκαμε για περιστατικά διαδικτυακού εκφοβισμού που έλαβαν χώρα εκτός σχολικού πλαισίου και καλέσαμε την ίδια μέρα τους εμπλεκόμενους μαθητές και τους διαμεσολαβητές εκπαιδευτικούς, με στόχο την άμεση αποκατάσταση του κλίματος ειρήνης.

– Ωστόσο, οι δύο μαθητές, ως συνέχεια του προηγούμενου συμβάντος, διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, στην αυλή του Λυκείου, και τέσσερις άλλοι επιτέθηκαν σωματικά στον έναν εκ των δύο, στον οποίο δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τη νοσηλεύτρια του σχολείου. Οι γονείς του μαθητή που τραυματίστηκε ειδοποιήθηκαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Όλοι οι μαθητές που ενεπλάκησαν στο περιστατικό αποβλήθηκαν, ενώ οι τέσσερις μαθητές που άσκησαν σωματική βία αποβλήθηκαν διά παντός από το Κολέγιο καθώς, βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Κολεγίου, η σωματική επίθεση και κακοποίηση είναι μη αποδεκτή, από όπου και αν προέρχεται.

– Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος διασφαλίζει την ομαλή επαναφορά των μαθητών στη μαθησιακή τους καθημερινότητα, τόσο αυτών που αποβάλλονται όσο και αυτών που δέχονται την επίθεση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα