23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕπίθεση κατά 18χρονου στην Ακρόπολη – «Έχασα όλη τη ζωή μου όταν...

Επίθεση κατά 18χρονου στην Ακρόπολη – «Έχασα όλη τη ζωή μου όταν με ειδοποίησαν»

Το νεαρό θύμα παρουσιάζει ήδη σημάδια βελτίωσης

Ένας 18χρονος, που βγήκε με την παρέα του σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, κατέληξε να παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή. Ώρα 23:30, οδός Πολυγνώτου Ακρόπολη. Ο 18χρονος πέφτει στο έδαφος αιμόφυρτος μετά από πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε στον λαιμό και την κοιλιακή χώρα από έναν ανήλικο.

Δύο άτομα προσεγγίζουν την παρέα των 5 αγοριών που έκαναν τη νυχτερινή τους βόλτα. Ο ένας από τους δύο βγάζει μαχαίρι και το τοποθετεί στον λαιμό του 18χρονου με σκοπό να αρπάξει το τσαντάκι που φορούσε στη μέση. Τον μαχαιρώνει στον λαιμό και στην κοιλιά, παίρνει το τσαντάκι και τρέχει με τον συνεργό του. Ο χρόνος για τη μητέρα του ανήλικου σταμάτησε από εκείνη την στιγμή.

«Είπανε στην αρχή ‘παιδιά μήπως έχετε κανένα τσιγάρο’, τα παιδιά δεν καπνίζουν και λέει ‘ωραία, βγάλτε κινητά και τσαντάκια’. Είχε το κινητό του, είχε και κάποιο χαρτζιλίκι για να κάνει τη βόλτα, μάλλον αντιστάθηκε».

«Πολύ το χτύπησαν το παιδί. Κάτι του γυρέψανε; Όπως περπάταγε το παιδί λέει, όπως περπάταγε πήγαν κατευθείαν από πάνω, του είπε: ‘Δώσε ό,τι έχεις’. Έδωσε το παιδί; Δεν έδωσε; Δεν ξέρω. Γιατί τα καθίκια; Γιατί; Ούτε καπνίζει το παιδάκι αυτό, ούτε πίνει».

Οι δύο ανήλικοι δράστες, μόλις 17 ετών, το βάζουν στα πόδια. Έχουν αφήσει αιμόφυρτο τον 18χρονο να παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή και ξεκινάει ανθρωποκυνηγητό για να μην καταφέρουν να ξεφύγουν.

«Άκουγα ένα παιδί από την παρέα του θύματος που φώναζε, τον κυνήγαγε αυτός από πάνω από την αγορά και άκουγα εγώ φωνές και βγήκα έξω από το μαγαζί και τον στριμώξαμε εκεί σε ένα μαγαζί πιο κάτω, ήρθε η αστυνομία και τον μάζεψε», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Δέκα λεπτά πριν από την επίθεση, από κάμερες ασφαλείας, φαίνεται ένα περιπολικό να περνάει από το σημείο και να κάνει περιπολίες. Λίγες ώρες μετά, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο συνεργός του ανήλικου.

«Μαμά συγγνώμη»

«Ο Δημήτρης είχε επαφή κανονικά από την αρχή και είπε στον αστυνομικό να πάρετε τον μπαμπά μου γιατί είναι πιο ψύχραιμος», είπε η μητέρα του 18χρονου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι επόμενες δύο μέρες είναι κρίσιμες για την υγεία του παιδιού, ωστόσο παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

«Εγώ έχασα όλη μου τη ζωή μόλις με ειδοποίησαν. Το πρώτο πράγμα, μόλις βγήκε από το χειρουργείο, είπε ‘μαμά συγγνώμη’».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα