28.5 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ενημέρωση Χαρδαλιά - Με έξοδα του κράτους η διανυκτέρευση...

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ενημέρωση Χαρδαλιά – Με έξοδα του κράτους η διανυκτέρευση πολιτών σε ξενοδοχεία

Έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για κρίσιμες ώρες, σημειώνοντας πως η χώρα αντιμετωπίζει έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών.

O κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως σε 315 περιπτώσεις η Πολιτική Προστασία παρενέβη για απομάκρυνση των κατοίκων. Σημείωσε πως πάνω από 500 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες. Επίσης τόνισε πως κλιμάκιο της ΔΑΕ έχει ενεργοποιηθεί για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς. Επιπρόσθετα επεσήμανε πως η πυρκαγιά καίει σε τρία μέτωπα.

Ο ίδιος επεσήμανε πως σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε εξέλιξη 40 πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα τρία επικίνδυνα μέτωπα στην Αττική είναι στη Βαρυμπόμπη, τις Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες. Όπως είπε, έχει ληφθεί μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας για τους πολίτες που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ώστε να εξασφαλιστεί η διανυκτέρευσή τους σε ξενοδοχεία.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν τον αριθμό 1135 του ΕΟΔΥ, ώστε να ενημερώνονται σε ποιο ξενοδοχείο θα διανυκτερεύσουν για όσο διάστημα απαιτηθεί. Η διανυκτέρευση θα γίνει με έξοδα του κράτους.

Χρυσοχοΐδης: Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής

«Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ενημέρωση για την πυρκαγιά που ξεκίνησε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

«Θα αναφερθώ στις εκκενώσεις των οικισμών πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του κράτους ήταν παρούσες για την προστασία των πολιτών με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, επισημαίνοντας ότι η εκκένωση των περιοχών έγινε με υποδειγματικό τρόπο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα