21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓρήγορος κι ασφαλής ο εμβολιασμός στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας»

Γρήγορος κι ασφαλής ο εμβολιασμός στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας»

Με τις καλύτερες εντυπώσεις φεύγουν οι εμβολιαζόμενοι και οι συνοδοί τους απ΄ το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» επί της Λεωφ. Κηφισίας 39 στο κτίριο της HELEXPO. Σήμερα νωρίς το απόγευμα ζήσαμε την προσωπική μας εμπειρία όταν συνοδεύσαμε συγγενικό μας πρόσωπο στο προγραμματισμένο ραντεβού για τον εμβολιασμό του.

Εντύπωση μας προκάλεσε η απόλυτη τάξη που επικρατούσε στον εξωτερικό χώρο, όπου η κεντρική είσοδος και λίγα μέτρα μακρύτερα η έξοδος. Μπροστά απ’ την έξοδο φύλακας, ο οποίος με ευγένεια έδειχνε σ’ όποιον επρόκειτο να εμβολιαστεί να πάει λίγο πιο πέρα όπου η κεντρική είσοδος. Εκεί άλλος συνάδελφός του εξέταζε τον κωδικό και επέτρεπε στον πολίτη να περάσει, ενώ ο συνοδός θα έπρεπε να παραμείνει εκτός και να περιμένει τον άνθρωπό του στην έξοδο.

Αν κάποιος που περίμενε έξω όρθιος αισθανόταν κούραση ή κρύο ο φύλακας της εξόδου του επέτρεπε να μπει στην αίθουσα αναμονής όπου υπήρχαν καθίσματα σε αποστάσεις μεταξύ τους και να περιμένει εκεί τον άνθρωπο που συνόδευε. Να σημειωθεί ότι η αναμονή δεν ήταν πάνω από μισή ώρα το πολύ. Επίσης πρέπει να πούμε ότι υπήρχε άμεση εξυπηρέτηση από νεαρούς αστυνομικούς στα άτομα που είχαν προβλήματα μετακίνησης, τους οποίους μετέφεραν πάνω σε καροτσάκι απ’ τα ΙΧ ή τα ταξί μέσα στο κέντρο για να εμβολιαστούν και αργότερα με τον ίδιο τρόπο τους πήγαιναν πίσω στα μέσα μεταφοράς τους.

Αυτά συνέβαιναν έξω. Μέσα όμως;

Τα πράγματα μέσα όπως μας διηγήθηκε ο δικός μας άνθρωπος, ήταν απείρως καλύτερα. Όποιος έμπαινε τον θερμομετρούσαν, μετά δεν αισθάνονταν καθόλου μόνος μέσα στον αχανή χώρο με τους πολλούς εμβολιαστικούς χώρους, αφού υπήρχαν πολλά άτομα που τους οδηγούσαν σε ιατρείο, όπου γιατρός τους έκανε κάποιες ερωτήσεις και μετά έκαναν το εμβόλιο. Μετά απ’ τον εμβολιασμό τους ζητούσαν να περιμένουν ένα τέταρτο σε χώρους αναμονής και μετά οδηγούνταν στην έξοδο.

Όσο περιμέναμε τον δικό μας άνθρωπο, είδαμε δεκάδες άλλους να βγαίνουν χαρούμενοι ότι είχαν εμβολιαστεί. Κανείς δεν έδειχνε ανήσυχος ή δυσαρεστημένος. Ενώ οι αναμνηστικές φωτογραφίες όσων έβγαιναν απ’ τους συνοδούς που τους περίμεναν έδιναν κι έπαιρναν.

Εμ! Λίγο το ‘χεις να έχεις κάνει το εμβόλιο που άλλοι περιμένουν εναγωνίως να το κάνουν;

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα