19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚακοκαιρία Elias: Ασθενείς στον Βόλο έμειναν χωρίς οξυγόνο εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους...

Κακοκαιρία Elias: Ασθενείς στον Βόλο έμειναν χωρίς οξυγόνο εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους (βίντεο)

Ποτάμια οι δρόμοι στην πόλη – Εθελοντές μεταφέρουν τους ασθενείς

Με μεγάλη ένταση χτυπά η κακοκαιρία Elias τον Βόλο, όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ο Κραυσίδωνας υπερχείλισε και πάλι και απειλεί χωριά, πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα και ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να «μείνουν ψηλά σε ορόφους».

Λόγω των πλημμυρών σε υποσταθμούς της ΔΕΗ που βρίσκονται σε υπόγεια κτιρίων, η πόλη δεν έχει ρεύμα, με αποτέλεσμα ασθενείς με σοβαρά προβλήματα να έχουν μείνει χωρίς οξυγόνο, εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους. Ασθενείς με αναπνευστικές ανεπάρκειες και άλλα προβλήματα υγείας, σύμφωνα με το gegonota.news, έμειναν χωρίς οξυγόνο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Βόλου με τη βοήθεια εθελοντών.

Κόσμος αναζητά απελπισμένα βοήθεια για μεταφορά του στο Νοσοκομείο, από τη Νέα Ιωνία, την Μακρινίτσα, το Διμήνι, την Άλλη Μεριά. Προσέγγιση γίνεται με μεγάλη δυσκολία και με τεράστια καθυστέρηση μόνο στη Νέα Ιωνία γιατί οι δρόμοι είναι ποτάμια. Ένα ζευγάρι εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του στην πολύπαθη συνοικία Νέο Δέλτα καθώς το ένα μέλος λόγω αναπηρίας δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Ευτυχώς παρενέβη έγκαιρα η Πυροσβεστική.

Σχηματίστηκαν «καταρράκτες» στη Γορίτσα Βόλου

Στον λόφο της Γορίτσας στον παραλιακό δρόμο από Βόλο προς Αγριά, οι τεράστιες ποσότητες νερού είχαν σαν αποτέλεσμα να σχηματιστεί καταρράκτης. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν πτώσεις βράχων και έγινε προσωρινά διακοπή κυκλοφορίας στον παραλιακό άξονα από κόμβο Γορίτσας μέχρι κόμβο Αστέρια Αγριάς, η οποία επίσης δοκιμάζεται και πάλι από την κακοκαιρία όπως και ολόκληρο το Πήλιο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα