18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟυκρανοί πρόσφυγες Ραφήνας: Στέφθηκε με επιτυχία η δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης

Ουκρανοί πρόσφυγες Ραφήνας: Στέφθηκε με επιτυχία η δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης

Σε δύο ώρες μαζεύτηκε μεγάλος όγκος ειδών πρώτης ανάγκης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες της Ραφήνας

Ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας αποτελούν οι διάφορες ομάδες και συλλογικότητες κατοίκων του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Αποκομμένες απ’ την αυταρχική διοίκηση Μπουρνούς επειδή δεν κλείνουν τα μάτια στις αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και δρουν προς ανάδειξη της δημοκρατίας και ισοπολιτείας που πρέπει να διέπει τη σχέση δήμου – κατοίκων.

Μαραθώνιος μπροστά τους, αλλά είναι αποφασισμένοι κι ενωμένοι να κόψουν πρώτοι το νήμα. Ήδη ο καλός αγώνας ξεκίνησε με παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, με διεκδικήσεις όπου είναι απαραίτητο, αλλά και με δράσεις όπως η σημερινή (15/5) στην πλατεία Δημητρακού, όπου συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Ραφήνα, στην κατασκήνωση του δήμου Ζωγράφου.

Ανοικτή η πρόσκληση απ’ τους διοργανωτές, Attica Voice: Κίνηση αλληλεγγύης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες της Ραφήνας Συγκεντρώθηκαν είδη ανάγκης σύμφωνα με τις ανάγκες που οι ίδιοι οι Ουκρανοί φιλοξενούμενοι υπέδειξαν.

Μεταξύ των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, οι αιρετοί  Ανδρέας Βασιλόπουλος δημοτικός σύμβουλος, Έφη Σακατίδου-Μπουρνιά σύμβουλος Δ.Ε. Ραφήνας και Αθηνά Πρόγιου σύμβουλος Δ.Ε. Πικερμίου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα