15.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠαλαιές φυλακές Ωρωπού: 46 χρόνια μετά την αποκατάσταση Δημοκρατίας

Παλαιές φυλακές Ωρωπού: 46 χρόνια μετά την αποκατάσταση Δημοκρατίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Βουλή των Ελλήνων με αφορμή τη συμπλήρωση 46 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στο συγκρότημα των πρώην φυλακών Ωρωπού και την οποία τίμησαν με την παρουσία τους:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Προέδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τοπικοί άρχοντες και άλλοι.

Το ιστορικό συγκρότημα, των πρώην φυλακών Ωρωπού, παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Δήμο Ωρωπού με σκοπό την ίδρυση «Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών  Πολιτισμού». Πρόκειται για ένα ιστορικό τόπο που έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη ως τόπος κράτησης και μαρτυρίου αγωνιστών που διώχθηκαν από τη χούντα για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Μάλιστα στην εκδήλωση διαβάστηκε μήνυμα του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη, που υπήρξε φυλακισμένος στις φυλακές Ωρωπού την περίοδο της δικτατορίας, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Για να θυμάται πάντα ο Λαός και ειδικότερα οι νέοι μας ότι τα Μεγάλα Ιδανικά όπως είναι η Εθνική Ανεξαρτησία, η Ελευθερία και η Δημοκρατία δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται, κατακτώνται με αγώνες. Άλλωστε, αυτό σημαίνει Ελλάδα : Αγώνας για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την προκοπή».

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «Ο νέος Ωρωπός του 2020 είναι εδώ για να τιμήσει τον παλιό Ωρωπό της χούντας, που έκλεισε οριστικά το 1973». Υπογράμμισε δε ότι: «Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Πολύ περισσότερο όταν οι Έλληνες έχουμε, πιστεύω, κατακτήσει το βασικό εφαλτήριο της προόδου, που δεν είναι άλλο από την ενότητά μας. Αυτήν γιορτάζουμε σήμερα, εδώ στον Ωρωπό, δίνοντας νέα ώθηση στην τροχιά προόδου».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα