ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠερισσότερα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλία: Ο ιός του Δυτικού Νείλου σκότωσε...

Περισσότερα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλία: Ο ιός του Δυτικού Νείλου σκότωσε δυο

Επίθεση δέχεται φέτος η Αττική από τα κουνούπια, εκεί όπου συγκεντρώνονται 3,8 εκατομμύρια πολίτες, με αποτέλεσμα στην πρωτεύουσα να… φωλιάζει και ο ιός του Δυτικού Νείλου. Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι επιδημικές εξάρσεις λοιμώξεων που μεταδίδονται από τους ανεπιθύμητους αυτούς φτερωτούς επισκέπτες θα είναι η νέα «κανονικότητα» στη Γηραιά Ηπειρο.  Απόδειξη; Ασθένειες που κάποτε θεωρούνταν εξωτικές, όπως ο ιός Τσικουνγκούνια (Chikungunya), χτυπούν πλέον την πόρτα της γειτονιάς μας.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την επιδημιολογική επιτήρηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), έως και την περασμένη εβδομάδα η Αττική συγκέντρωνε με διαφορά τους περισσότερους «κόκκινους» δήμους, καθώς σε αυτούς καταγράφονταν τα περισσότερα κρούσματα. Τα τελευταία 24ωρα εντούτοις δυναμικά στο κάδρο εντάχθηκε και η Θεσσαλία, υποδηλώνοντας ότι η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων ολοένα και διευρύνεται.

«Είχαμε, όντως, καιρό να δούμε την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο» δηλώνει μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Οργανισμού και καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. «Εχει συμβεί όμως κατά το παρελθόν και δεν προκαλεί εντύπωση.

Τελευταία Νέα

Σετικά άρθρα