15.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATURED«Πράσινες λύσεις» με ελληνικό αποτύπωμα

«Πράσινες λύσεις» με ελληνικό αποτύπωμα

Πέντε υποψηφιότητες από την Ελλάδα για το περιβαλλοντικό βραβείο Earthshot - Επαθλο ύψους 1 εκατομμυρίου στερλινών

Πέντε υποψηφιότητες με ελληνικό αποτύπωμα συμμετέχουν φέτος στον διαγωνισμό Earthshot, μέσω του οποίου βραβεύονται οι πρωτοπόροι του περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον κόσμο. Το βραβείο, το οποίο θεσπίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια ως μια πρωτοβουλία του Royal Foundation και του πρίγκιπα της Ουαλίας, Ουίλιαμ, απονέμεται στις πιο ενδιαφέρουσες οικολογικές προτάσεις παγκοσμίως και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο, ύψους 1 εκατομμύριου λιρών, για κάθε έναν από τους πέντε φιναλίστ.

Χθες, σε ειδική εκδήλωση, παρουσιάστηκαν οι ελληνικές υποψηφιότητες για το 2024.

Ανάμεσά τους ήταν οι εξής:

  • Save Your Hood. Ξεκίνησε ως μια παρέα φίλων και κατάφερε να απασχολεί, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, περισσότερους από 53.000 εθελοντές, που προσπαθούν να ενισχύσουν τις τοπικές κοινωνίες στο να δημιουργήσουν πιο καθαρές γειτονιές και έναν υγιέστερο πλανήτη. Μαζεύουν σκουπίδια, αντιμετωπίζουν παράνομες χωματερές με τεχνολογίες αιχμής, διασώζουν την άγρια ζωή που απειλείται από καταστροφές και λαθροθήρες και εκπαιδεύουν το κοινό σε βιώσιμες πρακτικές. Με περισσότερες από 6.200 πρωτοβουλίες καθαρισμού, έχουν αφαιρέσει τουλάχιστον 11 εκατομμύρια λίτρα σκουπιδιών, τα οποία ξεπερνούν σε ύψος κατά 50% τον Πύργο του Αϊφελ…
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Δίκτυο CLIMPACT για την Κλιματική Αλλαγή. Αποτελεί το μοναδικό εθνικό δίκτυο που αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα την Κλιματική Αλλαγή ως ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα, προωθεί τη διεπιστημονική συνεργασία και, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, έχει δημιουργήσει καινοτόμα εργαλεία για την έγκαιρη προειδοποίηση και την παρακολούθηση των φαινομένων. Το Δίκτυο CLIMPACT φιλοδοξεί να αναδειχθεί στον κυριότερο σύμβουλο της ελληνικής πολιτείας σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει σταθερή συμμετοχή και εκπροσώπηση της Ελλάδας στον θεσμό του Βραβείου Earthshot με καινοτόμες προτάσεις για έναν καλύτερο κόσμο» δήλωσε χθες ο βρετανός πρεσβευτής Μάθιου Λοτζ. «Στηρίζουμε και προωθούμε δυναμικά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας της βιοποικιλότητας, δυο ζητημάτων που απαιτούν άμεσες και συντονισμένες δράσεις». Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού θα αναδειχθούν 15 υποψήφιοι και Νοέμβριο θα επιλεγούν οι πέντε νικητές.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα