19.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτη Βουλή το θέμα του βανδαλισμού του μουσειακού αμφιθεάτρου π. Π.Ν.Α.

Στη Βουλή το θέμα του βανδαλισμού του μουσειακού αμφιθεάτρου π. Π.Ν.Α.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη κατέθεσε χτες 1 Δεκεμβρίου ο βουλευτής αν. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, με θέμα: «Τι συμβαίνει με το μουσειακό αμφιθέατρο του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ)»

Ο κος Σκουροπιάκος υπεύθυνος σε θέματα πολιτισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το σάλο που προκλήθηκε απ’ το δημοσίευμά μας για την βεβήλωση του μουσειακού αμφιθεάτρου του π. Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Π.Ν.Α.) αναφέρει στην ερώτησή του:

«Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Δήμου Ραφήνας αλλά και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από μέσα ενημέρωσης της Ανατολικής Αττικής (https://kirkinews.gr/epikairotita/orgi-kai-aganaktisi-gia-ton-vandalismo-touamfitheatrou-p-pna/amp/), το μουσειακό αμφιθέατρο του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) έχει μετατραπεί σε αποθήκη και έχει υποστεί ζημιές με ευθύνη της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει υποστεί μεγάλες ζημιές ενώ είχε ανακαινιστεί πριν από λίγα μόλις χρόνια (2016).

Σήμερα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξηλωθεί ακόμα και τα καθίσματα και έχει μετατραπεί σε αποθήκη ιατρικών μηχανημάτων που έχουν υποστεί βλάβη και κατέληξαν εκεί, αν και στον ευρύτερο χώρο υπάρχει πλήθος εγκαταλελειμμένων κτιρίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς τούτο.

Σ’ αυτό το αμφιθέατρο κατά το παρελθόν πραγματοποιήθηκαν ιατρικές ημερίδες με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή επωνύμων καθηγητών ιατρικής, σχολικές παραστάσεις των ειδικών σχολείων Ραφήνας που φιλοξενούνται στην αχανή έκταση του Υπουργείου Υγείας, ακόμα και παρουσίαση βιβλίου του ιατρού-συγγραφέα κου Ευάγγελου Μαυρουδή.

Πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Ραφήνας επισκέφθηκαν τον νέο υπεύθυνο του Κ.Υ. Ραφήνας για να συζητήσουν την διοργάνωση ιατρικών ημερίδων όπως παλιά στο αμφιθέατρο και, εμβρόντητοι, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο ότι δεν υπάρχει αμφιθέατρο πλέον, αφού έχει μετατραπεί σε αποθήκη!

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός: Ισχύουν οι προαναφερόμενες καταγγελίες και εάν ναι, τι προτίθεται να κάνει ώστε ο χώρος του μουσειακού αμφιθεάτρου του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση;

Ο Ερωτών Βουλευτής Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=d0d971e4-d3c5-4bba-aa7e-adf200f07c9c

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα