21.2 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣυγκινητικές εικόνες από τη μεγαλοπρεπή παρέλαση στην άδεια Αθήνα (φωτο)

Συγκινητικές εικόνες από τη μεγαλοπρεπή παρέλαση στην άδεια Αθήνα (φωτο)

Toν γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη λαμπρή παρέλαση, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στην απόκοσμα, άδεια Αθήνα.

Η υγειονομική κρίση κράτησε τους πολίτες μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας, όπου έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής παρέλαση, αλλά η συγκίνηση είναι βαθιά, από άκρη σε άκρη του πλανήτη, όπου η γαλανόλευκη υψώνεται.

Η παρέλαση ξεκίνησε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης και το γενικό πρόσταγμα του υποστράτηγου και διοικητή της σχολής Ευελπίδων Γεώργιου Κωστίδη. Στον χώρο προσήλθαν με βηματισμό οι τρεις αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, ενώ το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν το έφιππο τμήμα με ιππείς που φορούσαν στολές διάφορων ιστορικών περιόδων. «Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα στην καρδιά της Αθήνας» όπως ανέφερε ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας που μαζί με την επισμηνία Σοφία Κορμά είχαν επιφορτιστεί με την παρουσίαση της παρέλασης.

Μετά τους έφιππους πολεμιστές παρήλασαν Ελληνόπουλα, κορίτσια και αγόρια διάφορων ηλικιών, με παραδοσιακές στολές που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο σύνολό τους για να ακολουθήσει τμήμα με τα λάβαρα και τις σημαίες της Επανάστασης και στη συνέχεια ο Ιερός Λόχος, σώμα που ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και στα χρόνια της Επανάστασης επάνδρωσαν εθελοντές σπουδαστές των ελληνικών παροικιών της Μολδοβλαχίας.επαεπ

the president

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα