23.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΤο Άγιο Φως έφτασε στη Ραφήνα – Υποδοχή από αντιπροσωπείες συλλόγων με...

Το Άγιο Φως έφτασε στη Ραφήνα – Υποδοχή από αντιπροσωπείες συλλόγων με παραδοσιακές στολές

Αντιπροσωπεία των συλλόγων Τριγλιανών και Κρητών Ραφήνας συμμετείχε στην υποδοχή του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών.

Το αεροσκάφος με το Άγιο Φως προσγειώθηκε περίπου στις 20:30 του Μεγάλου Σαββάτου, με την πόρτα ν’ ανοίγει στις 9 παρά τέταρτο. Η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, το παρέλαβε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και το συνόδευσε μέχρι την Ελλάδα.

Ο μητροπολίτης Μ&Λ κ.κ. Νικόλαος υποδέχτηκε και παρέλαβε το Άγιο Φως ώστε να διανεμηθεί στις ενορίες της αν. Αττικής, ενώ ο έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, το παρέδωσε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στη Πλάκα κι από κει θα μεταφερθεί στις ενορίες όλης της Ελλάδας.

Το Άγιο Φως έχει ήδη φτάσει στη Ραφήνα

Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός συμμετείχαν δήμαρχοι της αν. Αττικής. Τον δήμαρχο Ραφήνας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπατάλης.

Στην αποστολή για την τελετή αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, μετείχαν ο έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνόδου Ορθοδοξίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, καθώς και τα μέλη της Συνόδου: Θανάσης Δαβάκης βουλευτής της ΝΔ και Γιάννης Σαρακιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί τους ήταν ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής, Σάββας Αναστασιάδης, καθώς και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων, Θεόκλητος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα