23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤρίτη δόση εμβολίου – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Moderna

Τρίτη δόση εμβολίου – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Moderna

Από την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, όσοι πολίτες κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το σκεύασμα της Moderna.

Η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει από την περασμένη εβδομάδα για όλους τους ενήλικες, δηλαδή για εκείνους που είναι άνω των 18 ετών και έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση ή δύο μήνες από τη χορήγηση του μονοδοσικού Johnson & Johnson.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται μεγάλη αύξηση των ραντεβού συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα, όπου γίνονταν ελάχιστοι εμβολιασμοί.

Επισημαίνεται πως όσοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου τους, μπορούν να το κάνουν μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Στη συνέχεια, oι πολίτες συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNet και αφού συνδεθούν επιτυχώς, επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά. Κατόπιν, οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις και, στη συνέχεια, προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού (επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο, την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού).

Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, οι πολίτες αποθηκεύουν/εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code.

Με ποιο εμβόλιο γίνεται η τρίτη δόση

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, έχει γνωστοποιήσει από τις 27 Σεπτεμβρίου πως τα άτομα που είχαν κάνει mRNA εμβόλια (Moderna, Pfizer/BioNTech), θα λάβουν το mRNA εμβόλιο της Pfizer (τρίτη δόση).

Ακόμα, όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca θα κάνουν την τρίτη δόση με mRNA εμβόλιο (Moderna, Pfizer/BioNTech) και όσοι είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson & Johnson θα κάνουν ή το ίδιο ή το εμβόλιο της Pfizer κατά κύριο λόγο.

Αυξήθηκαν τα ραντεβού

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν κλειστεί 175.000 νέα ραντεβού για 1η δόση, δηλαδή μια αύξηση κατά 185% στα ραντεβού, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και μια αύξηση 200% στα ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα