31.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΙΩΝΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Μια συγκέντρωση-εκδηλωση της Νέας Δημοκρατίας, με παρόντες όλους τους βουλευτές Αττικής, Θανάση Μπούρα Γ.Γ. Κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., Μάκη Βορίδη υπουργό Υγείας, Γεωργία Μαρτίνου και Γιώργο Βλάχο, απέναντι σ’ ένα μεγάλο ακροατήριο εν σχέση με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Όπως δεν πέρασε απαρατήρητη η συνεχής γκρίνια των απόστρατων σχετικά με το ψαλίδισμα των συντάξεών τους, σήμερα στη συγκέντρωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στη Ραφήνα.

Μόνοι παραπονούμενοι  οι απόστρατοι, παρότι εντός ολίγου θα αποκατασταθούν εν μέρει οι απώλειες που υπέστησαν μετά από δικαστικό τετελεσμένο, προς τον κ. Βορίδη. Εντύπωση προκάλεσε ότι κανείς απ’ τους υπόλοιπους συνταξιούχους άλλων ταμείων που υπήρχαν στην αίθουσα δεν παραπονέθηκε, ούτε αντέδρασε στην αδικία που υφίσταται τόσο απ’ το γενικό κόψιμο των αποδοχών του, όσο και απ’ την εγωιστική απάιτηση των συναδέλφων τους απόστρατων.

Γιατί όπως και να το κάνουμε αν αποκατασταθούν οι συντάξεις της συγκεκριμένης κατηγορίας, όπως έγινε με τους δικαστικούς που ευλόγησαν και εξακολουθούν να ευλογούν τα γένια τους δίνοντας ακόμα και εντολές στους βουλευτές να καταψηφίσουν νόμο που αφορά την επαναφορά κατά το ήμισυ των αναδρομικών τους εις βάρος του προϋπολογισμού, κάποιοι άλλοι θα πληρώσουν το μάρμαρο όπως σωστά επεσήμανε ο κ. Βορίδης.

Γιατί πόσο δίκαιο είναι να αποκατασταθούν οι συνταξιούχοι ένστολοι και δικαστικοί – εξαιρούμε τους εν ενεργεία – και να παραμείνουν σε βαρομετρικό χαμηλό οι συντάξεις των υπολοίπων συνταξιούχων ή ακόμα χειρότερα να υποστούν νέες μειώσεις για να πάρουν οι προαναφερόμενοι ότι έπαιρναν προ μνημονίου;

Για να καταλάβω δηλαδή, σε τι διαφέρει ο δικαστικός ή στρατιωτικός συνταξιούχος, απ’ τον συνταξιούχο των ΔΕΚΟ, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ; Ακόμα και αυτή τη στιγμή που η πατρίδα βρίσκεται στην ανάνηψη, το ΕΓΩ υπερτερεί του ΕΜΕΙΣ.

Ακόμα και τώρα οι αδικίες δεν λένε να τελειώσουν, απ’ τη ριζωμένη νοοτροπία του να ζήσω ΕΓΩ και δε πα να πεθάνουν όλοι οι άλλοι. Μια νοοτροπία που τρέφεται και ισχυροποιείται απ’ τα κάθε είδους συμφέροντα που δεν καταπολεμούνται με τίποτα. Αντίθετα υποθάλπονται από την αντιπολίτευση που θεωρεί ότι έτσι θα ανέβει στην εξουσία. Κι όταν ανέβει…  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα