21.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑ Ε.Ε.Λ. ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ & ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΣ

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑ Ε.Ε.Λ. ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ & ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΣ

Αναπόφευκτη και αναμενόμενη φαντάζει η ‘’κωλοτούμπα’’ που οπωσδήποτε θα κάνουν (αν και δοκιμαστικά έχουν κάνει ήδη ), οι τοπάρχες Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης και Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάκρου, στο θέμα της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στη θέση Πλατύ Χωράφι Σπάτων. Ζητούμενο είναι αν θα επιλέξουν την ομαλή και ανώδυνη προσγείωση ή την επώδυνη και τραυματική  βασισμένη στην ισχυρογνωμοσύνη με την οποία κινήθηκαν έως τώρα.

Στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου η ιατρική τριάς της ελάσσονος μειοψηφίας, Χριστόπουλος, Μαυρουδής, Βουδούρης, έχουν ήδη στρώσει δίχτυ ασφαλείας, ενώ ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ανδρέας Βασιλόπουλος έχει στρώσει ταπί, για την ομαλή προσγείωση του δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη, μέσω δημοσιευμάτων τους.  

Απομένει πλέον στον κ. Πιστικίδη να αποφασίσει αν θα επιλέξει να κάνει το σάλτο μορτάλε προστατευμένος απ’ όλες τις πλευρές ή θα προτιμήσει να πηδήξει χωρίς προστατευτικά μέσα, με κίνδυνο την ανώμαλη προσγείωση με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο.

Επικεντρώνουμε στην επισήμανση, διότι το να ισχυρίζεται (ο δήμαρχος) ότι δεν υπάρχει βελτιωμένη μελέτη του έργου, (ενώ ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος, είναι ένας απ’ τους πολλούς που γνωρίζουν ότι υπάρχει και την έχουν δει και διαβάσει), στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, θα του γυρίσει μπούμερανγκ όταν δημοσιοποιηθεί από συμβούλους της μειοψηφίας που την έχουν ανά χείρας.

Ούτε μπορεί να αγνοηθούν οι υπουργικές αποφάσεις, τα ΦΕΚ και οι αναρτήσεις στη Δι@ύγεια, επί του σοβαρού και αναγκαίου έργου υποδομής όπως ο βιολογικός καθαρισμός των δύο δήμων και του νότιου τμήματος του δήμου Παλλήνης που προχωρά και τα βαρύτατα πρόστιμα που θα πέσουν στις πλάτες των δημοτών λόγω έλλειψης του τόσο σπουδαίου έργου υποδομής, όσες ενστάσεις κι αν ετοιμάζουν ο κ. Πιστικίδης με τον κ. Μάρκου.

Όσο για το δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρη Μάρκου, μπορεί να μη έχει τόσα προστατευτικά μέτρα μέσω δημοσιευμάτων απ’ τη μειοψηφία του δήμου του, για την αριστοτεχνικά εκτελεσμένη κωλοτούμπα που υποχρεούται να εκτελέσει, αλλά και μόνη η μη εκβολή του αγωγού στη Λούτσα, που πιθανότατα θα συνδεθεί με τον αγωγό του ΚΕΛ Μεσογείων άσχετα με τις χλιαρές τοπικές αντιρρήσεις, του δίνει αέρα αναίμακτης εκτέλεσης του πηδήματος.

Κι επειδή η έννοια ‘’κωλοτούμπα’’ στην πολιτική δεν αρέσει σε κανένα, οφείλουμε να θυμίσουμε ότι οι καλοεκτελεσμένες κωλοτούμπες, κυρίως όταν γίνονται προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, όπως στον αθλητισμό έτσι και στην πολιτική σκηνή χειροκροτούνται ξέφρενα, ιδίως όταν ανήκουν σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα