19.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Κατακαλόκαιρο, υπό την πίεση ενός νέου σκληρού μνημονίου, η δημοτική αρχή Μαραθώνα αποφάσισε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της. Ενέργεια που καταγγέλλεται απ’ την παράταξη της ελάσσονος παράταξης ‘’ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ’’, ότι οργανώθηκε στο πόδι, χωρίς ουσιαστική συμμετοχή των αρμοδίων φορέων όπως προβλέπεται απ’ τον κώδικα δήμων. Προς τούτο η παράταξη απευθύνεται προς τους φορείς και τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα ζητώντας τη ενεργό συμμετοχή τους την:

Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 5 μ.μ. στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου γίνεται ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

Όπως επιβάλλεται από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων (άρθρο 217 του Νόμου 3463/2006)  πρέπει να είναι κορυφαία στιγμή στο δημόσιο διάλογο για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας.

Δυστυχώς δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα ώστε να είναι ουσιαστικός ο απολογισμός (Προβλέπεται να καλούνται οι κάτοικοι, οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου με κάθε πρόσφορο μέσο τουλάχιστον πριν από δεκαπέντε (15) ημέρες).
Για να μην εξελιχθεί σε μία ακόμη τυπική φιέστα του Δημάρχου, η  Δύναμη Πολιτών καλεί τους μαζικούς φορείς και τους πολίτες του Μαραθώνα να παραβρεθούν και με τις τοποθετήσεις τους να αναδείξουν τα προβλήματα -μικρά και μεγάλα- που απασχολούν τους πολίτες και την πόλη μας.

Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα