21.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΛΑΔΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ!

ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΛΑΔΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ!

Βγάζουμε το καπέλο στους οικονομικούς εγκεφάλους του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για τη φαεινή ιδέα τους σχετικά με την αύξηση (έστω μικρή) τιμής του νερού που καταναλώνουν όσοι κάτοικοι έχουν κήπους πάνω από 500 τμ με δέλεαρ την δωρεάν αποκομιδή των πράσινων απορριμμάτων τους (κλαδιά κλπ.) δύο φορές το χρόνο.

Είμαστε σίγουροι ότι θα σχηματιστεί ουρά στο δήμο από κατοίκους που εθελοντικά θα ενταχθούν στο τιμολόγιο αυτό, ειδικά στη σημερινή οικονομική δυσπραγία, που τους υποχρεώνει να χρυσοπληρώνουν το νερό με το οποίο συντηρούν τα δένδρα των κήπων τους (το γκαζόν το έχουν ξεκάνει), αφού η καταμέτρηση ανά 4μηνο, με τους θερινούς μήνες μαζεμένους, φτάνει το λογαριασμό τους σε δυσθεώρητα ύψη.

Κι αυτό αποτελεί παλιό κόλπο των εκάστοτε δημοτικών αρχών, οι οποίες πληρώνουν το νερό στην ΕΥΔΑΠ  ελάχιστα, αν δεν μας απατά η μνήμη μας γύρω στα 0,42 λεπτά για να το μεταπωλήσουν στους πολίτες από 0,59 λεπτά τα πρώτα 40 κυβικά και να φτάσει σχεδόν στο 1,50 ευρώ όσο αυξάνει η κατανάλωση.

Εάν αυτό δεν αποτελεί μπαγαποντιά για να γεμίζει ο δημοτικός κορβανάς τότε πείτε μου τι είναι; Και να σκεφτεί κανείς ότι η ΕΥΔΑΠ έχει ειδικό τιμολόγιο για κήπους σε περιοχές της Αττικής με πολύ πράσινο στους κήπους.

Στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ωστόσο, υιοθετούν καταδικαστέες πρακτικές του γειτονικού πρώην δήμου Ν. Μάκρης, αντί να μειώσουν έστω κατ’ ελάχιστο το νερό σ’ όσους διατηρούν ακόμα κήπους ή να φροντίσουν τουλάχιστον η καταμέτρηση για τους καλοκαιρινούς μήνες να γίνεται ανά 2μηνο κι όχι 4μηνο όπως ισχύει σήμερα.

Όσο για τη δωρεάν αποκομιδή των κλαδιών, έως σήμερα κανείς δεν πλήρωνε το δήμο για να πάρει τα πράσινα παρότι υπήρχε απόφαση για πληρωμή, η οποία εφαρμόστηκε αμέσως μόλις ανέλαβε η νέα διοίκηση και καλά έκανε.

Τώρα βέβαια τρέχα γύρευε αυτούς που μεταφέρουν τα κλαδιά σε κοινόχρηστους χώρους  ή δίπλα σε κάδους απορριμμάτων. Δώρο άδωρο λοιπόν η προσφορά και ευτυχώς που η ένταξη στο εν λόγω αυξημένο τιμολόγιο είναι προαιρετική.

Μεγάλη απορία να ακούσουμε ποιοι θα ψηφίσουν αυτή την πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες μας πέρασε στην οικονομική επιτροπή, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.      

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα