28.6 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΒΟΛΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΒΟΛΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΡΑΦΗΝΑΣ

Διαχρονική η διαμάχη μεταξύ του Λιμένος Ραφήνας και της Πόλης, με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές του παλιού δήμου Ραφήνας και του διευρυμένου Ραφήνας-Πικερμίου επί 4 10ετίες να δαιμονοποιούν τις διοικήσεις του Λιμένα απ’ την εποχή του λιμενικού ταμείου ακόμα για ότι κακό συμβαίνει στη πόλη, χωρίς ποτέ να αναρωτιούνται αν φταίνε κι οι ίδιοι που ποτέ δεν συνεννοήθηκαν ώστε η πόλη να αποκομίσει τα οφέλη που θα έπρεπε να δρέπει απ’ το λιμάνι που φιλοξενεί, όπως γίνεται σε κάθε πόλη-λιμάνι ημεδαπής και αλλοδαπής.

Σήμερα η διαμάχη προκλήθηκε απ’ την επίθεση του συνδημάρχου Ρ-Π κ. Μπουρνούς που κατηγόρησε τον Ο.Λ.Ρ. για θαλάσσια ρύπανση λόγω ανεπεξέργαστων λυμάτων που όπως ισχυρίζεται διοχετεύει στη θάλασσα. Στην καταγγελία αυτή απαντά ο ΟΛΡ στο άρθρο 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΑΝΤΑ Ο Ο.Λ.Ρ. ΣΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

Το γάντι σήκωσαν οι Ενεργοί Πολίτες Ρ-Π με αντίστοιχο δημοσίευμα όπου ζητούν απαντήσεις απ’ το Λιμένα και στη συνέχεια ο γραμματέας του Δ.Σ. Ρ-Π κ. Βασιλόπουλος, με αποτέλεσμα να υπάρξει απάντηση των Ενεργών Πολιτών Ρ-Π προς αυτόν και πάει λέγοντας.

Εκείνο που κανείς δε λέει είναι ότι οι δύο πλευρές, λιμάνι και πόλη, πρέπει ομού να διεκδικήσουν πράγματα που θα διευκολύνουν τη ζωή της πόλης με τη διάνοιξη της κεντρικής λεωφόρου Φλέμινγκ και ίσως την υπογειοποίηση  μέρους αυτής με κατάληξη στο λιμάνι, πριν να είναι πολύ αργά με την επικείμενη πώληση του λιμένος, οπότε θα είναι περισσότερο δύσκολο να τα βρουν με τους αγοραστές, οι οποίοι είναι σίγουρο ότι σε συνεννόηση με την κεντρική εξουσία, όποια κι αν είναι, θα δώσουν πρόσβαση χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη της τοπικής αρχής, όπως βλέπουμε να συμβαίνει σε πολλές ιδιωτικοποιήσεις (ΟΛΠ, Ελληνικό κλπ.).

Κάτι που μάλλον πρέπει να υπολογίσει ο εχέφρων δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Πιστικίδης και να πράξει ανάλογα.

Πιο κάτω τα άρθρα του κ. Βασιλόπουλου και η απάντηση των Ενεργών Πολιτών:

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ

Με πρόσφατο ανυπόγραφο δημοσίευμα στα τοπικά μέσα, οι Ενεργοί Πολίτες αναφέρθηκαν στην αδράνεια δημοτικών συμβούλων και αρχηγών παρατάξεων, κατηγορώντας όλους μας για μόνιμη ραστώνη.

Χαρακτηριστικά είπαν: «Αλήθεια γιατί μόνο ΕΝΑΣ δημοτικός σύμβουλος ενοχλήθηκε από τα όσα ειπώθηκαν, αντέδρασε και ζήτησε εξηγήσεις, ελέγχους και άμεσα δημοσιοποιήσιμα αποτελέσματα; Οι υπόλοιποι, αρχηγοί , παρατάξεις, συλλογικότητες είχαν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν στην μόνιμη ραστώνη τους …?»

Αφορμή ήταν η πρόσφατη καταγγελία του αντιδημάρχου για απόρριψη αποβλήτων του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, μέσω αγωγού στη θάλασσα.

Θέλουμε να πληροφορήσουμε τον ανώνυμο Ενεργό Πολίτη που δήλωσε τα παραπάνω, ότι εμείς με πράξεις και όχι μόνον με λόγια, ως παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ αποστείλαμε επιστολή στον Πρόεδρο του ΟΛΡ (αρ.πρωτ. BA 1273/03/0616) το Σάββατο 25 Ιουνίου και ότι ο Ανδρέας Βασιλόπουλος συναντήθηκε με τον κ. Ορκόπουλο τη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Με την επιστολή αυτή ζητάμε απαντήσεις από τον Οργανισμό για τα καταγγελλόμενα, έτσι ώστε να καθορίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου

Επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΟΛΡ κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ, ΑΦΟΥ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ;
Διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή και με σχετική έκπληξη την ανακοίνωση του Γραμματέα του Δ.Σ. Ραφήνας-Πικερμίου και επικεφαλής της “Δύναμης Ανάπτυξης” , με την οποία αναφέρεται στους “Ενεργούς Πολίτες” υπό τον χαρακτηρισμό “ανώνυμοι” (sic), και παράλληλα καταγράφει  τις ενέργειες του (ως παράταξη και ως δημοτικός σύμβουλος, χωρίς βεβαίως καμία δημόσια τοποθέτηση ή ανακοίνωση)  σε σχέση με το ζήτημα που έχει ανακύψει στην πόλη μας, μετά τις δημόσιες καταγγελίες  περί θαλάσσιας ρύπανσης από τον ΟΛΡ, διαμαρτυρόμενος ταυτόχρονα για την αποστροφή της δικής μας ανακοίνωσης ότι “μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος” αντέδρασε δημόσια.
Δεν θα μπούμε καν στον πειρασμό της απάντησης του “κάλλιο αργά παρά ποτέ”, ούτε φυσικά θα λαϊκίσουμε (όπως βιαστικά έκανε ο ίδιος με τα  περί “ανωνυμίας”) μιλώντας για προνομιακούς συνομιλητές, γιατί είμαστε σίγουροι ότι όπως εμείς έτσι και ο κ. Βασιλόπουλος, και πάρα πολλοί άλλοι φυσικά,  ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης και υπό το πρίσμα αυτό εντάσσεται στα απολύτως θετικά  η καταγραφή της  εύλογης ανησυχίας του και οι κινήσεις του για το θέμα αυτό.
Για το λόγο αυτό θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ μέσω της τοποθέτησής του, (και είμαστε σίγουροι ότι θα το πράξει)  να ενημερώσει το σώμα, τους πολίτες της πόλης μας που ανησυχούν, και κατ’ επέκταση κι εμάς ως μικρό κομμάτι αυτών, τις απαντήσεις που  θα του έδωσε ο κ. Ορκόπουλος, στα ερωτήματα που του έθεσε  στην κατ’ ιδίαν  συνάντησή τους για το ανακύψαν θέμα, αφού ο Οργανισμός και οι υπεύθυνοί του, μέχρι στιγμής τουλάχιστον ,αρνούνται να τοποθετηθούν δημόσια και να κλείσουν το θέμα, και η αναλυτική ανακοίνωση του κ. Βασιλόπουλου, αν και λέει πολλά,  δεν έχει λεπτομέρειες γι’ αυτό…
Επίσης θεωρούμε κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι εάν οι απαντήσεις που  του δόθηκαν  από τον ΟΛΡ δεν κριθούν από τον ίδιο ως επαρκείς, θα συνταχθεί με την πρότασή μας περί άμεσης διενέργειας αυτοψίας γιατί έχει αποδείξει ότι πάντα ζητά το καλό της πόλης.
Όπως επίσης ότι και ο ίδιος όπως κι εμείς και άλλοι πολλοί (και αυτό δείχνουν άλλωστε οι ενέργειες του) έχει ενοχληθεί σφόδρα από την παντελή απουσία οιασδήποτε δημόσιας και καθαρής απάντησης – διάψευσης από τον οργανισμό επί τόσες ημέρες.
Ως προς τα περί ανωνυμίας , απλώς θα τα προσπεράσουμε ως ατυχή στιγμή ενός κατά τεκμήριο σοβαρού δημόσιου προσώπου.
Το όνομά μας είναι η υπογραφή μας  και δημόσια τοποθετούμαστε είτε συλλογικά, είτε ατομικά, έχουμε μόνιμη αρθρογραφία στην ιστοσελίδα μας http://energoipolitesrp.blogspot.gr/, με δημόσια αναρτημένους τους χειριστές της. Είμαστε οι “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ”.
Φαίνεται η “ανωνυμία”  δεν υπήρχε για τον αγαπητό Ανδρέα στις 10/6 όταν αναπαρήγαγε δημόσια άρθρο “ενεργού πολίτη”, με υπογραφή και αναφορά στους “ενεργούς πολίτες”  για την απαράδεκτη κατάσταση με τους μονίμως απόντες των συνεδριάσεων του δήμου, μαζί με τις παραπομπές σε άλλη ανακοίνωσή μας για το ίδιο θέμα προ ενός έτους…
Ας είναι.
Αυτό που μετράει τη στιγμή αυτή, είναι να ενωθούν δυνάμεις μικρές ή μεγάλες, να δοθούν απαντήσεις. Για το καλό της πόλης.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα