16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣΙΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αξιοπρόσεκτη η ανοικτή Ολομέλεια της δημοτικής παράταξης Δύναμης Πολιτών Μαραθώνα, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ασχολήθηκε με τα πεπραγμένα της παράταξης και της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα και προγραμμάτισε την επόμενη δράση της.

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτέλεσε σημείο αναφοράς μετά την κατάθεση πρότασης των εργαζόμενων στο Δήμο επί του θέματος. Μια πρόταση που εξειδικεύει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως απάντηση στην επιστολή της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου για δημοτικό σχέδιο  διαχείρισης απορριμμάτων.

Το αναλυτικό σχέδιο των εργαζόμενων στο Δήμο που προτείνει πρόληψη και ανακύκλωση – κομποστοποίηση στην πηγή είναι άμεσα υλοποιήσιμο, οικονομικά εφικτό και ιδιαίτερα συμφέρον καθώς μειώνοντας δραστικά τη δαπάνη για τα απορρίμματα, αποφέρει και σημαντικά έσοδα στο Δήμο.

Η Δύναμη Πολιτών αποφάσισε να συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις στην υλοποίηση της. Ο Δήμος μας οφείλει να πρωτοστατήσει στην προσέλκυση όλων των Δήμων της Αττικής στην κατεύθυνση ενός τέτοιου προγράμματος που καθιστά αχρείαστο και καταργεί στην πράξη τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και όλα τα υπερδιαστασιολογημένα έργα που προβλέπει ο ισχύων ΠΕ.Σ.Δ.Α.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ακολούθως επισημάνθηκε  η αρνητική  λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο συνδυασμός της αθυροστομίας του Δημάρχου, η ανταλλαγή ύβρεων, ξυλοδαρμών, αλαλαγμών θαυμασμού, με τα σκανδαλοθηρικά κανάλια παρόντα, παρουσιάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα σαν τηλεοπτικό πρωϊνάδικο και όχι ως όργανο που συζητά και αποφασίζει για θέματα που αφορούν τη ζωή των δημοτών.

«Στο Μαραθώνα όπου η Δημοκρατία κέρδισε την παγκόσμιας σημασίας μάχη, τονίζεται, δεν μπορεί να ευτελίζεται ο διάλογος, η γλώσσα και ο πολιτικός πολιτισμός. Είναι Ευθύνη του Δημάρχου πρωτίστως, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ευθύνη όλων μας να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο όπως αξίζει στον ιστορικό μας Δήμου. Σαν Δύναμη Πολιτών δεν σκοπεύουμε να ανεχθούμε άλλο αυτό το κλίμα. Ο διασυρμός πρέπει να σταματήσει».

ΚΕΛ, ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΧΑΔΑ, Κ.Υ. 

Στη συνέχεια τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν: το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, ο υπόγειος αγωγός μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, η μετεγκατάσταση του υποσταθμού της  Ανατολής, η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ της Μπρέξιζας, τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας Ν. Μάκρης και Καπανδριτίου που υπολειτουργούν, τα προβλήματα της ύδρευσης  και η ανάγκη αστικής συγκοινωνίας και συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των αποκομμένων περιοχών του Δήμου μας.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα