19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗ 3ΕΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΨΗΝΑΚΗ

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗ 3ΕΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΨΗΝΑΚΗ

Στην ολομέλεια των μελών της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα» που έγινε τη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, αναδείχτηκε η στασιμότητα που χαρακτηρίζει τη 3ετή παρουσία του Ηλία Ψηνάκη στο τιμόνι του ιστορικού δήμου, με απτά τα πολλά προβλήματα που καρκινοβατούν όπως:

Ο Βιολογικός καθαρισμός, η εγκατάλειψη της περιουσίας του Δήμου, η καθυστέρηση στην ανακύκλωση, η πολιτική προστασία, η έλλειψη σχολικών κτηρίων, η απένταξη του πολιτιστικού κέντρου, η συνεχής απουσία του Δημάρχου από σημαντικές δραστηριότητες της καθημερινότητας των πολιτών και άλλα πολλά.

Τονίστηκε η ανάγκη για ανοιχτή, δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου με συμμετοχή των δημοτών και των συλλόγων, η προτεραιότητα σε βασικά θέματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη (Διαχείριση απορριμμάτων, αποβλήτων, αντιμετώπιση ΧΥΤΑ, Σχέδια πόλης και χρήσεις γης, σχολική στέγη, αστική συγκοινωνία κλπ.), οι επενδύσεις με πυλώνες την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη ήπιου χαρακτήρα κι η έμφαση και στήριξη της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων.

Ο σεβασμός στα μοναδικά χαρίσματα της περιοχής (περιβαλλοντικά και αρχαιολογικά) με ανάδειξή τους και αποκατάσταση προβλημάτων, το ξεκαθάρισμα εκκρεμών υποθέσεων (κωπηλατοδρόμιο, ακίνητα Δήμου και συνεταιρισμών, είσπραξη χρεών από ένταξη στο σχέδιο πόλης, αντιμετώπιση προβλημάτων ύδρευσης) και η μείωση των δημοτικών τελών αν ο Δήμος διεκδικήσει τα διαφυγόντα έσοδα.

Τέλος αναλύθηκε η πρόταση της Δύναμης Πολιτών για ξεπέρασμα της σημερινής κατάστασης που απαιτεί συνένωση όλων των υγιών δυνάμεων του Δήμου στα πλαίσια ενός μεγάλου συνασπισμού από δημότες, παρατάξεις και φορείς που θα συμφωνήσουν κοινό πρόγραμμα και θα αναδείξουν με δημοκρατικές διαδικασίες υποψήφιο Δήμαρχο. Θέση σε μια τέτοια ενωτική πρωτοβουλία θα έχουν όλες οι δυνάμεις που ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των δημοτών, πιστεύουν στη Δημοκρατία και δεν εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Μεταξύ των παραβρισκόμενων ήταν καλεσμένος κι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Λιβαθινός, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ., ο οποίος πήρε το λόγο και τόνισε ότι ο ίδιος το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. Μαραθώνα προσπάθησε πάντα να λειτουργεί συναινετικά, χωρίς διακρίσεις προς όλες τις πτέρυγες του Σώματος, έχοντας πάντα τη πόρτα του ανοιχτή σε όλους.

«Σαν ποδοσφαιριστής, είπε, έμαθα να δρω συλλογικά, γιατί μόνο έτσι πάει μπροστά η ομάδα. Με ομόνοια και σύμπνοια λύνονται τα προβλήματα» και απ’ απευθυνόμενος στον κ. Αστρινάκη, δημοτικό σύμβουλο – γραμματέα του Δ.Σ. τόνισε ότι όταν ήταν μαζί στο προεδρείο του Σώματος προσπάθησαν να ξεκινήσουν μια εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι όλο το σόου που έστηνε ο δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης ήταν αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική του προβολή μέσω των καμερών των κεντρικών ΜΜΕ, οπότε και αποχώρησε από Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ωστόσο δεν ανεξαρτητοποιήθηκε, επειδή πιστεύει ότι η ψήφος που του δόθηκε απ’ τον απλό δημότη δεν παίρνεται πίσω. «Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου, τόνισε, παραιτήθηκα από πρόεδρος, ωστόσο παραμένω δημοτικός σύμβουλος και βοηθώ τους συμπολίτες μου όπως και όπου μπορώ». Απευθυνόμενος δε προς τον κ. Αστρινάκη είπε με χιουμοριστική διάθεση ότι κι ο ίδιος όταν οδηγεί το μηχανάκι του και πέφτει σε κάποια απ’ τις πολλές λακκούβες που διακοσμούν την περιοχή βρίζει τον εαυτό του γι’ αυτή κατάσταση.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ένωσης γονέων Ευάγγελος Κυπαρίσσης, η Τόνια Παυλίδου πρόεδρος της λέσχης LIONS, ο Νίκος Σοφιανόπουλος πρόεδρος Συλλόγου αποκατάστασης ιδιοκτητών ακινήτων Γεροτσακούλι, ο πρόεδρος και ο Γ.Γ. του συλλόγου Ξυλοκέριζα Νίκος Κανελλόπουλος και ο τ. πρόεδρος του συλλόγου Αλιέων Γ. Κυριακού.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει Ο Φ. ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στην εν λόγω ολομέλεια ο κ. Φώτης Δεληβοριάς ζήτησε να εγκριθεί η εναλλαγή του, μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον αμέσως επόμενο στη σειρά εκλογής Βασίλη Δελαγραμμάτικα, συντονιστή της παράταξης.

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα