35.2 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Άραγε τι θα γινόταν το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πικερμίου αν δεν υπήρχε ο προστάτης του Άγγελος Χοβαρδάς, ο οποίος το έχει θέσει υπό των πτερύγων του όποτε υπάρχουν προγραμματισμένες επισκέψεις;

Όπως αναφέρει ο ίδιος στη προσωπική του σελίδα στο FB:

«Χθες επισκέφθηκαν το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πικερμίου το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων με τις καθηγήτριες του, εκ των οποίων μία η κα Ελένη Μηλιού είναι γεωλόγος και υπήρξε μαθήτρια του καθηγητή κου Θεοδώρου, ανασκαφέα και δημιουργού του Μουσείου. Η ίδια γνώριζε την ύπαρξη του Μουσείου αλλά το επισκεπτόταν για πρώτη φορά.

Φρόντισα να έχουμε τον φοιτητή κο Παναγιώτη Φίλη μόνιμο ξεναγό και γνώστη των ευρημάτων του Πικερμίου, οπότε όλοι ενθουσιάστηκαν απ’ τη λεπτομερή εξήγηση για κάθε εύρημα.

Όπως μου υποσχέθηκε η κα Μηλιού, θα προσπαθήσει να φέρει και τις άλλες τάξεις του σχολείου που διδάσκει.

Χθες αρχίσαν εκ νέου οι ανασκαφές στο Πικέρμι. Ο Δήμος προχωρά εντατικά στον τομέα της επικοινωνίας για τον Παλαιοντολογικό πλούτο της περιοχής με υλικό και κινηματογραφικό φιλμάκι, προκειμένου να γίνει ευρύτατα γνωστός. Φέτος αναμένουμε περισσοτέρους επισκέπτες από πέρσι. Απευθύνουμε πρόσκληση στους δημότες μας να επισκεφτούν το Μουσείο μας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα