17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Τ’ αρνητικά σχόλια του δημοτικού συμβούλου Ραφήνας-Πικερμίου Ανδρέα Βασιλόπουλου, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Πολιτών», προκάλεσε η κατανομή των κονδυλίων στα αθλητικά σωματεία του δήμου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., καθώς όπως τονίζει για άλλη μία φορά και φέτος η Δημοτική Αρχή μοίρασε χρήματα στα αθλητικά σωματεία με «δικά» της κριτήρια, χωρίς μάλιστα να έχει προηγουμένως αποσταλεί η εισήγηση (όπως σαφώς ορίζει ο Νόμος) και χωρίς να έχουν ζητηθεί από τα σωματεία (όπως επίσης ορίζει ο Νόμος) απολογισμοί και προϋπολογισμοί.

Και καταλήγει: «δεν μπορώ να ψηφίσω μία αυθαίρετη κατανομή χρημάτων. Πρέπει να υπάρξουν σαφή κριτήρια π.χ. αριθμού αθλητών, αριθμού αγώνων, ιστορικότητας, απολογισμού / προϋπολογισμού, και άλλα, με τα οποία κάθε σωματείο να κατανοεί γιατί λαμβάνει την επιχορήγηση αυτή…. Δεν είναι δυνατόν εάν για παράδειγμα ο Δήμαρχος την παραμονή της κατανομής τσακωθεί με τον πρόεδρο ενός σωματείου να μπορεί να αφαιρέσει ένα ποσό και να το δώσει σε άλλο σωματείο!».

Η παράταξη «Δύναμη Πολιτών» ζητά από τη Δημοτική Αρχή να υιοθετήσει την τεχνοκρατική πρόταση του Ανδρέα Βασιλόπουλου για θέσπιση διαφανών κριτηρίων στην κατανομή χρημάτων, τουλάχιστον για την επόμενη φορά. 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα