24.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΥΠΟΓΡΑΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΥΠΟΓΡΑΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Οι φωτογραφίες του Μιχάλη Αποστολόπουλου δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κοιμητήριο της δημοτικής ενότητας Βαρνάβα, που βιώνει την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής Μαραθώνα. Ποιας δημοτικής αρχής βέβαια όταν οι καταγγελίες για ολιγωρία σε κάθε τομέα της καθημερινότητας διογκώνονται και στις υπόλοιπες τρεις δημοτικές ενότητες, Ν. Μάκρη – Μαραθώνας – Γραμματικό, με κορωνίδα τη διαμάχη για την Ε΄ Παιδική κατασκήνωση του Αγ. Ανδρέα.

Οι φωτογραφίες του καλού φίλου δείχνουν μια κατάσταση που δεν θυμίζει διόλου ένα κοιμητήριο σε χρήση, καθώς τα χόρτα έχουν σκεπάσει σχεδόν τα πάντα, εμποδίζοντας ακόμα και τη διέλευση των χωμάτινων διαδρόμων ανάμεσα στους τάφους, για να μη μιλήσουμε για την κατάσταση των τάφων, λόγω ακριβώς και της δυσκολίας πρόσβασης προς αυτούς.

Δικαίως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν απ’ τη δημοτική αρχή και την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας να φροντίσουν για την απάλειψη του προβλήματος, ενώ ζητούν και το έμπρακτο ενδιαφέρον της εκκλησιαστικής επιτροπής της ενορίας τους. 

Δυστυχώς όπως φαίνεται απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων, αν και ο σεβασμός προς τους νεκρούς είναι αυτονόητος, ακόμα κι από την αρχαιότητα.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα