19.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΕΦ’ ΗΜΩΝ ΚΑΙ…

Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΕΦ’ ΗΜΩΝ ΚΑΙ…

«Η πλειοψηφία προτείνει τα άτομα που θέλει να τοποθετήσει στις θέσεις ευθύνης και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μπορούν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν γιατί αυτή είναι η διαδικασία» διεμήνυσε προς όλες τις πτέρυγες ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης, όταν προέκυψε σοβαρό ζήτημα αμφισβήτησης του κ. Κανάβα πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης & Αξιοποίησης της Δημοτικής περιουσίας (Δ.Ε.Α.Α.Π.), ως μέλος της αυτή τη φορά της προαναφερόμενης Α.Ε. του δήμου, από αρκετούς συμβούλους.

Το θέμα προέκυψε όταν ο γραμματέας του Σώματος κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος, έκανε μια σημαντική επισήμανση σχετικά με τα πρόσωπα που προτείνονται απ’ την πλειοψηφία ως πρόεδροι/διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη των διαφόρων επιτροπών και νομικών προσώπων του δήμου, τα οποία πρέπει να ψηφιστούν απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους, που παρά το γράμμα του νόμου, θα πρέπει κατά ένα τρόπο να γνωρίζουν κάποια πράγματα γι’ αυτούς οι σύμβουλοι της μειοψηφίας για να μη ψηφίζουν στα τυφλά.

Παρέμβαση που έγινε ακόμα σοβαρότερη όταν η Αμαλία Τόκα επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας εξαπέλυσε βαριά κατηγορία εναντίον του πρώην Δ.Σ. της Δ.Ε.Α.Α.Π., που προτάθηκε εκ νέου ως μέλος αυτή τη φορά, Γιάννη Κανάβα για μη σύννομες ενέργειές του κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του.

Έντονο προβληματισμό μετά τα όσα ακούστηκαν για τον κ. Κανάβα , προέβαλαν και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας κύριοι Βουδούρης και Μαυρουδής, αλλά και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ζαφειρόπουλος, αφού προηγουμένως είχαν συμφωνήσει και με την παρέμβαση του κ. Βασιλόπουλου. Επίσης και ο κ. Φαφούτης της μείζονος μειοψηφίας εξέφρασε προβληματισμό άλλου επιπέδου σχετικά με τη βιωσιμότητα της εν λόγω επιχείρησης.

Ο δήμαρχος εν τούτοις κάλυψε απόλυτα την επιλογή του κ. Κανάβα ως μέλους της ΔΕΑΑΠ λέγοντας ότι η επιλογή είναι της πλειοψηφίας και εκείνη θα λογοδοτήσει αν κάτι ΄΄στραβώσει΄΄ κι ο κ. Κανάβας παρά την αμφισβήτησή του, δήλωσε ότι καλύφτηκε απ’ το δήμαρχο και δέχτηκε να παραμείνει μέλος της Α.Ε. αν και ορισμένοι απ’ το ακροατήριο στοιχημάτιζαν στην παραίτησή του λόγω ευθιξίας.   

     

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα