20.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ; ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!

ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ; ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!

Από πρώτης Ιανουαρίου ο επίτροπος που είχε την ευθύνη να ελέγχει τις οποιεσδήποτε πληρωμές θ’ αποτελεί παρελθόν για τους δήμους. Αντ’ αυτού ακεραία την ευθύνη θα φέρει η διευθύντρια οικονομικού με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτά πρεσβεύει Κλεισθένης 1 κι όλοι θα πρέπει να συμμορφωθούν, άσχετα με τη φασαρία που θα γίνεται μεταξύ αιρετών και υπαλλήλων των δήμων.

Των φρονίμων τα παιδιά ωστόσο φροντίζουν να ενημερωθούν πριν ο κόμπος φτάσει στο χτένι. Όπως πχ. ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς που παρακολούθησε την ημερίδα σχετικά με την «ίδρυση και Λειτουργία Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που διοργάνωσε η Γ.Γ. για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπου οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου.

Η ίδρυση και λειτουργία Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου θα συμβάλλει, κατά το δοκούν, στη διασφάλιση των οικονομικών διαδικασιών και την προστασία των εκλεγμένων με αποτέλεσμα την καλύτερη λήψη αποφάσεων. Προς τη μεριά των πολιτών θα υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια και διαβεβαίωση για τη χρηστή οικονομική διαχείριση του φορέα.

Κι επειδή ο Δημήτρης Λουκάς θέλησε περισσότερες πληροφορίες, μετά το πέρας της ημερίδας ξεμονάχιασε την Γ.Γ. καταπολέμησης της διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, με την οποία είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση επί του θέματος. Αδιάψευστος μάρτυρας τούτου η φωτογραφία.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα