33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Τα θετικά μηνύματα που δεχόμαστε από διάφορες πλευρές σχετικά με τη διοργάνωση της Εσπερίδας «ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ» ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ξεπερνά κάθε προσδοκία καθώς τόσο οι πολίτες, όσο κι οι συνάδελφοι του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ιδιαιτέρως δε οι καλοί συνάδελφοι Δημήτρης Πνευματικάτος και Αργύρης Κωστάκης οι οποίοι σε προσωπική επικοινωνία, μας συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία και ήδη προωθούν την εκδήλωση, που πλέον αποτελεί κοινή υπόθεση με τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ,  σήμερα λάβαμε email απ’ τη Δέσποινα Αφεντούλη, γνωστή στην περιοχή της αν. Αττικής όπου έχει επανειλημμένως εκτεθεί και εκλεγεί, όπου αναφέρει:

«Κυρία Αγγελική,

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης για ένα τόσο σημαντικό και επίκαιρο θέμα, όπως είναι το μεταναστευτικό/προσφυγικό. 

Η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για θέματα που την αφορούν άμεσα είναι απαραίτητη, καθώς η όποια προτεινόμενη λύση πρέπει να έχει την αποδοχή της, προκειμένου να επιτύχει. 

Λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων αυτό το διάστημα βρίσκομαι εκτός Ελλάδος και δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ αυτοπροσώπως.

Είμαι πάντα πρόθυμη να συνεισφέρω, από όποια θέση και αν βρίσκομαι, σε θέματα που αφορούν την περιοχή μας και όχι μόνο.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Εσπερίδα και να συνεχίσει η ιστοσελίδα Kirkinews να πρωτοπορεί με τη θεματολογία προς όφελος του πολίτη και με τις θετικές παρεμβάσεις της στην ελληνική κοινωνία.

Με εκτίμηση,

Δέσποινα

Δέσποινα Αφεντούλη

Δρ Κοινωνιολογίας-δημοσιογράφος

www.afentouli.com»

Επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλη Πιστικίδη, που απ’ τη πρώτη στιγμή που του αναφέραμε την πρόθεσή μας, έθεσε την όλη προσπάθεια υπό την αιγίδα του δήμου, όπως και τον αντιπεριφερειάρχη αν. Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου ο οποίος επίσης μόλις ενημερώθηκε ότι προχωρά μια τέτοιας σπουδαιότητας Εσπερίδα θέλησε να τη θέσει και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας αν. Αττικής.

Θα ήταν τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να μην αναφέρουμε τις κυρίες: Ιφιγένεια Βαρδοπούλου, Βιργινία Τζαγάκη, Αμαλία Τόκα  και Δήμητρα Πυργαντή, που μας εμψύχωσαν θετικά όταν πρωτοσυζητήσαμε ένα τόσο λεπτό και δύσκολο εγχείρημα. Ακόμα τον κ. Θανάση Χαλιώτη ο οποίος όταν τον ενημερώσαμε ότι έχουμε απευθυνθεί εγγράφως στους αναπληρωτές υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας ανέλαβε προσωπικά να προωθήσει το θέμα ώστε να υπάρξει θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας. Τέλος το βουλευτή Αττικής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κώστα Κατσίκη που όχι μόνο είδε θετικά το θέμα, αλλά μας διαβεβαίωσε για την βοήθεια του όποτε του ζητηθεί.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στο καλό φίλο και συντοπίτη κ. Σπύρο Κοκκόλη, ο οποίος μετέφρασε την ιδέα μας σε μακέτα, στέλνοντάς μας διάφορες φωτογραφίες για να επιλέξουμε και μαζί συνδιαμορφώσαμε το σλόγκαν της αφίσας.

Όλα τα προανεφερόμενα για να υπογραμμίσουμε ότι η εκδήλωση δεν είναι κτήμα κανενός, αλλά όλων αυτών που βοήθησαν να υλοποιηθεί και βοηθούν να διασπαρθεί στη τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως των συμπολιτών μας που δικαιούνται να πάρουν απαντήσεις στα πολλά τους ερωτήματα. 

Απομένει σ’ αυτούς (τους πολίτες) να την αγκαλιάσουν διά της μαζικής τους παρουσίας, ώστε να συνδράμουμε όλοι στην ενδελεχή μας ενημέρωση, για να ξέρουμε πως θα συνυπάρξουμε αρμονικά κι ειρηνικά με τους πρόσφυγες, ιδίως μητέρες και παιδιά, που ξεριζώθηκαν απ’ το τόπο τους όχι γιατί το ήθελαν, αλλά γιατί ο πόλεμος τους ανάγκασε να ξενιτευτούν.

Σας περιμένουμε όλους στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ραφήνας-Πικερμίου επί της λεωφ. Αραφηνιδών Αλών τη Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 7,30 το απόγευμα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ  

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα