18.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΠΡΩΣΥΝΑΤ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΠΡΩΣΥΝΑΤ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Την ασάφεια σχετικά με τις προθέσεις της περιφερειακής αρχής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, κυρίως μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου, διαπιστώνει η ΠΡΩΣΥΝΑΤ (ΠΡΩτοβουλία ΣΥΝεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων), με την ανακοίνωση-σχολιασμό που μας απέστειλς και ακολουθεί:

«Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο, ως προς τις προθέσεις της περιφερειακής αρχής και μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, της Πέμπτης 4/12/2014. Αναφερόμαστε στη διαχείριση των απορριμμάτων και στο συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο η πλειοψηφούσα παράταξη σκοπεύει να χειριστεί μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, στα οποία, εκτός από τη γενική κατεύθυνση, χρειάζεται η αναλυτική περιγραφή του περιεχομένου τους, το χρονοδιάγραμμα και τα μέσα για την υλοποίησή τους.

Η ασάφεια αυτή είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή. Τότε, δηλαδή, που η κ. Δούρου, με την επιστολή της προς τους δήμους, ζητούσε την εκπόνηση τοπικών σχεδίων διαχείρισης και, ταυτόχρονα, έβαζε τις βασικές προτεραιότητες:

Σταδιακή μεταφορά δραστηριοτήτων της ΟΕΔΑ Φυλής ή και των εγκαταστάσεών της καθώς και το οριστικό κλείσιμό της, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου, αυστηρού χρονοδιαγράμματος

Ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών που προωθούνταν από την προηγούμενη διοίκηση για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με ΣΔΙΤ, με φαραωνικά έργα, εγγυημένες μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων.

Ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ μέσα από δημόσια, ευρεία διαβούλευση με το σύνολο των δήμων της Αττικής, τους κοινωνικούς φορείς, την επιστημονική κοινότητα, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, περιβαλλοντικές οργανώσεις». 

Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα