16.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΦΑΦΟΥΤΗ - ΜΩΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΦΑΦΟΥΤΗ – ΜΩΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Σηκώθηκαν πολλά μποφόρ αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Μώρου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανού Φαφούτη προκαλώντας θυελλώδεις ανέμους στις συνεδριάσεις του Σώματος στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών πήρε διαστάσεις στη χθεσινή, 19 Ιουνίου, συνεδρίαση του Σώματος όταν ο κ. Φαφούτης διαμαρτυρήθηκε «για την καθοδηγούμενη νοοτροπία του κ. Μώρου, που προσπαθώντας να προεδρεύσει, έφτασε στο σημείο να απαξιώσει την γενιά των σαραντάρηδων αλλά και πλήθος συμπολιτών μας, στο πρόσωπο μου» όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο του που στάλθηκε στα τοπικά ΜΜΕ.

Επεσήμανε δε, ότι η συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 9 το βράδυ, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα συζητούσαν μόλις το 2ο θέμα της ημερησίας διάταξης. Κατήγγειλε επίσης μια καθεστωτική νοοτροπία που διέπει τη σχέση Προέδρου – Δημάρχου, καθώς ο πρώτος επιτρέπει στο δεύτερο «να αποδίδει υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς κατ’ εξακολούθηση σε δημοτικό σύμβουλο μέχρι του σημείου να “προειδοποιήσει” ότι κάποιος δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στη πλατεία της πόλης!»

Κατηγορεί επίσης τον κο Μώρο ότι αρνήθηκε να του δώσει το λόγο ως επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας, επικαλούμενος τον κανονισμό. «Του θύμισα, τονίζει, ότι βρίσκεται ένα μόνο χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο (ως πρώτος επιλαχών κατέλαβε την έδρα του κ. Πιστικίδη που παραιτήθηκε) ενώ εγώ διανύω το 16ο χρόνο μου στο συμβούλιο και κάτι παραπάνω γνωρίζω. Θεωρώντας ότι τον πρόσβαλα ανέφερε ότι είναι τόσων χρονών και δεν θα του πει ένα σαραντάχρονο παιδί τι θα κάνει!»

Υπερασπιζόμενος δε τη γενιά των σαραντάρηδων καταλήγει:  

«Αυταρχικές, διχαστικές συμπεριφορές προσώπων που από το πουθενά στρογγυλοκάθισαν σε καρέκλες πιστεύοντας ότι μπορούν να λένε και να πράττουν ότι θέλουν, ανήκουν σε άλλες εποχές, ξεπερασμένες.     

Δηλώνω ότι είμαι περήφανος για την γενιά μου, καθώς και για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των Ραφηνιωτών και Πικερμιωτών συμπολιτών μου.

Κάποιοι έχουμε την γνώση, το σθένος και την όρεξη να δίνουμε τον αγώνα της προόδου για τη Ραφήνα και το Πικέρμι. Το κάνουμε γιατί η εποχή μας και οι ανάγκες το επιβάλλουν».

Απάντηση Κώστα Μώρου

Στην απάντηση του ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ρ-Π κος Μώρος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ λυπηρό που ένας αυτοαποκαλούμενος ‘’εκπρόσωπος της γενιάς των σαραντάρηδων’’, επιχειρεί να χτίσει πολιτική καριέρα με ψέματα και υβριστική συμπεριφορά».

Θέλοντας  δε να ξεπεράσει το ότι ανέλαβε την έδρα του προέδρου μετά την παραίτηση του εκλεγμένου δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη κατά πως είχε προεκλογικά συμφωνηθεί, επιτέθηκε στο κο Φαφούτη τονίζοντας ότι «εκλέχθηκα χωρίς κανένα ‘’τζάκι από πίσω’’ γιατί δεν αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως κληρονομικό δικαίωμα» υπενθυμίζοντας ότι «ναι είμαι ένα χρόνο εκλεγμένος στα έδρανα του ΔΣ. Αναλογιστείτε όμως εσείς τις επί 16 χρόνια  δικές σας ευθύνες  για την όποια κατάσταση στην πόλη μας», ξεχνώντας ότι ακόμα και σήμερα η δημοτική αρχή που υπηρετεί ‘’πατά’’ πάνω σε έργα εκείνης της περιόδου (Πάρκο Καραμανλή, Πνευματικό Κέντρο, Κολυμβητήριο κ.α., χωρίς να θέλουμε να δικαιολογήσουμε τις μεγάλες παραλείψεις όπως η ανάπτυξη του λιμένος σε μια πόλη χωρίς οδικές υποδομές, που ταλανίζουν τους πολίτες.    

Συνεχίζει δε υπαινισσόμενος ότι κ. Φαφούτης διέπετε από αυταρχισμό επειδή χρίστηκε επικεφαλής παράταξης. Όπως τονίζει «Ο αυταρχισμός για τον οποίο με κατηγορεί ο κ. Φαφούτης προφανώς διέπει τον ίδιο και την παράταξή του στην οποία χρίστηκε επικεφαλής χωρίς την ψήφο των πολιτών, που ψήφισαν τον συνδυασμό με επικεφαλής τον κ. Αδαμόπουλο Αθανάσιο».

Απορίας άξιο βέβαια πως ένας έξυπνος άνθρωπος όπως ο κ. Μώρος υπέπεσε σ’ ένα τόσο μεγάλο ατόπημα, ξεχνώντας ότι κι ο δήμαρχος που υπηρετεί δεν ψηφίστηκε δήμαρχος, αλλά «χρίστηκε» σύμφωνα με τη δική του έκφραση απ’ τον εκλεγμένο δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη ο οποίος παραιτήθηκε τιμώντας τα προσυμφωνηθέντα.  

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα