16.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ ΜΑΚΡΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ

ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΕΤΟΥΣΑΣ ΜΑΚΡΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ

Απίστευτη επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Λαυρεωτικής Αρετούσα Μακρή, εναντίον του δημάρχου Δημήτρη Λουκά, στη χθεσινή (27 Ιουλίου) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η κ. Μακρή επιτέθηκε με μανία εναντίον του κ. Λουκά, όταν ο δήμαρχος υπερασπιζόμενος θέμα που επιχειρήθηκε να περάσει εκ περιφοράς, επεσήμανε ότι θέματα εκ περιφοράς είχαν περάσει και επί εποχής Λεβαντή όταν η κ. Μακρή ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με τη δική του συναίνεση ως μειοψηφία, προκαλώντας τη μήνη της κ. Μακρή, που τον αποκάλεσε ψεύτη.

Εν τούτοις θυμήθηκε τουλάχιστον μία περίπτωση που χρειάστηκε να φέρει θέμα εκ περιφοράς, όταν απεβίωσε ο αείμνηστος Βασίλης Θηβαίος ανήμερα Χριστούγεννα και έπρεπε να παρθεί απόφαση για τη ταφή του, οπότε ήταν αδύνατο να συγκαλέσει έστω και κατ’ επείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.  

Η κ. Μακρή ξεπερνώντας τον εαυτό της, εν μέσω ενός ηλεκτρισμένου τοπίου λόγω του συζητούμενου εκτός ημερησίας υπό διερεύνηση σκανδάλου στο ΝΠΔΔ «Θορικός» που ήδη έχει σταλεί στον εισαγγελέα, αιφνιδιάζοντας τους πάντες κατακεραύνωσε το δήμαρχο που τον αποκάλεσε πολλές φορές ψεύτη και συνέχισε με ακόμα βαρύτερους χαρακτηρισμούς. «Είσαι επικίνδυνος», του είπε μιλώντας του για πρώτη φορά σε συνεδρίαση στον ενικό και χωρίς να σταματήσει τον αποκάλεσε γκάγκστερ!    

Έτσι η κ. Μακρή παίρνει επαξίως τη σκυτάλη απ’ το συνάδελφό της κ. Παρασκευή, στο σφυροκόπημα που εξαπολύει η μείζων μειοψηφία εναντίον του Δημήτρη Λουκά, θέλοντας να τον παρουσιάσει ως ένα όχι μόνο κακό, αλλά και επικίνδυνο δήμαρχο. Η επίθεση της κ. Μακρή έχει απείρως μεγαλύτερη βαρύτητα και λόγω της ειδικότητας της ως νομικού.   

Πάντως η έκταση που πήρε το θέμα των εκ περιφοράς αποφάσεων, ανάγκασε την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Γκικαράκη, νομικού επίσης, να τονίσει ότι όχι μόνο δεν θα φέρει ποτέ ξανά θέμα εκ περιφοράς, αλλά θα αναθεωρήσει την ανεκτική θέση της απέναντι στις τοποθετήσεις και θα εφαρμόσει επ’ ακριβώς τα κελεύσματα του Καλλικράτη, τηρώντας αυστηρά τα χρονικά όρια ομιλίας, αφού απ’ το Σεπτέμβρη θα συμβουλεύεται και χρονόμετρο προς τούτο. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα