17.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΛΟΥΚΑΣ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ & ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΛΟΥΚΑΣ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ & ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Μια πολιτική σχέση γεμάτη σκαμπανεβάσματα, αποδεικνύεται η συνύπαρξη του δημάρχου Δημήτρη Λουκά και της Ασπασίας, Πίτσας για τους μυημένους, Αργεντίνη, στο τοπικό σκηνικό της Λαυρεωτικής. Το 2003 στην πρώτη θητεία Λουκά ως δημάρχου Λαυρίου η Πίτσα διετέλεσε αντιδήμαρχος και υπήρξε ο θεμέλιος λίθος πάνω στο οποίο ‘‘κτίστηκε’’ το ΚΕΠ Λαυρίου, όπου και τη πρωτογνωρίσαμε να στριφογυρίζει τρελαμένη ώστε να είναι όλα τέλεια στην εκδήλωση των εγκαινίων.   

Δραστήρια και παραγωγική, αναλώθηκε σε πολλούς τομείς τον ένα και μοναδικό χρόνο αντιδημαρχίας της και έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στους συντοπίτες της. Ωστόσο όπως συμβαίνει συνήθως στα δραστήρια άτομα, ιδίως του γυναικείου φύλου, απέκτησε εκτός από φίλους και ορκισμένους εχθρούς.

Η ανυπότακτη προσωπικότητα της Αργεντίνη λίγο αργότερα, οδήγησε τη σχέση της με το δήμαρχο Λουκά  σε θερμοκρασία κάτω του μηδενός, με αποτέλεσμα τη διαγραφή της απ’ την παράταξη. Οπότε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ακολούθησε την παράταξη Παρασκευή, κατόρθωσε να αποκομίσει περισσότερους ψήφους κι απ’ τον πρώτο της παράταξης Λουκά που επανεκλέχτηκε, με την ίδια να παραμένει στη μείζονα μειοψηφία.

Όμως και σ’ αυτή τη φάση η Πίτσα εντυπωσιάζει ξανά καθώς έρχεται σε αντιπαράθεση με την παράταξη Παρασκευή και επανέρχεται στη παράταξη Λουκά που διεκδικεί πλέον τον ενιαίο δήμο Λαυρεωτικής, όπου έρχεται δεύτερος.

Η πολυτάραχη σχέση Λουκά-Αργεντίνη περνά άλλη μία φορά τις συμπληγάδες και η Πίτσα ανεξαρτητοποιείται ακόμα μια φορά, για να εκτεθεί στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση με την παράταξη Λεβαντή και να παραμείνει για πρώτη φορά εκτός νυμφώνος  ακόμα και ως σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας.

Σήμερα η σχέση Αργεντίνη – Λουκά φαίνεται να βρίσκεται ξανά στο ζενίθ, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση «εμείς μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε». Αυτή τη φορά πάντως και οι δύο φαίνονται σοφότεροι μετά τα όσα έχουν περάσει οπότε η συνεργασία τους, αν επιβεβαιωθούμε, θα αποβεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς η Πίτσα εξακολουθεί πάντα να έχει ιδιαίτερη αποδοχή απ’ στους συντοπίτες της.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα