27.3 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗ ΝΑΣΑ

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗ ΝΑΣΑ

Η 31χρονη Ανεζίνα Σολωμονίδου γεννήθηκε στον Κορυδαλλό, αποφοίτησε απ’ το 5ο Λύκειο Κορυδαλλού (πρώην Πολυκλαδικό) και την ίδια χρονιά ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκεί, εκτός απ’ την γενική εκπαίδευση στη Γεωλογία επικεντρώθηκε στην επιστήμη της Ηφαιστειολογίας.

Αποφοιτώντας, συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο University College London (UCL) στο Λονδίνο, στον τομέα της Πλανητικής Γεωλογίας και έτσι απέκτησε την πρώτη επαφή με την έρευνα των παγωμένων δορυφόρων του εξωτερικού ηλιακού μας συστήματος.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού σε ένα πλαίσιο συνεπίβλεψης με το Πανεπιστήμιο Αθηνών με πεδίο έρευνας την Γεωλογία δύο ιδιαίτερων δορυφόρων του Κρόνου, τον Τιτάνα και τον Εγκέλαδο, καθώς και τη συσχέτιση των δύο αυτών σωμάτων με το Γήινο περιβάλλον.

Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της αποκτώντας τον τίτλο της Διδάκτορος  Αστρονομίας και Αστροφυσικής από τον Γαλλικό φορέα και της Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος από τον Ελληνικό.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΝΑΣΑ

Στο ερευνητικό κέντρο της NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) βρέθηκε μέσα από μία ερευνητική πρόταση και μία συνεργασία. Συγκεκριμένα, μέσα από το 4ετές διδακτορικό πρόγραμμα του Αστεροσκοπείου στο Παρίσι και την στήριξη της καθηγήτριας της Δρ. Αθηνάς Κουστένη είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί σε πολλά παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια, όπου δίνεται η ευκαιρία σε νέους ερευνητές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να εξελίξουν την έρευνα τους βρισκόμενοι στον πυρήνα των ερευνητικών διεργασιών αλλά και να δημιουργήσουν συνεργασίες με εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.

Συνεργάστηκε με την ομάδα της τωρινής της μέντορα Dr. Rosaly Lopes, ερευνήτριας της NASA/JPL, η οποία την προσκάλεσε να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας μου για τον Τιτάνα το 2012 στην Καλιφόρνια, όπου εκεί, χωρίς να το φανταστεί τότε, γνώρισε τον σημερινό χώρο εργασίας της.

Τελειώνοντας το διδακτορικό της, κατέθεσε μια ερευνητική πρόταση στο πρόγραμμα NASA Postdoctoral Program (NPP), η οποία και έγινε δεκτή. Ξεκίνησε να εργάζεται στη ΝΑΣΑ το Φεβρουάριο του 2014.

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα