22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΜΟΦΩΝΗ ΑΘΩΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΘΩΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

Σήμερα βγήκε η απαλλακτική ομόφωνη απόφαση για τον τέως δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Γιώργο Χριστόπουλο, ο οποίος κατηγορείτο για βαριά αμέλεια σχετικά με τη μη συνέχιση αποπεράτωσης του πολιτιστικού κέντρου Ραφήνας, που παραμένει επί χρόνια στοιχειωμένο και ατελείωτο.

Ο κ. Χριστόπουλος κατηγορείτο απ’ το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για πειθαρχικό παράπτωμα βαριάς αμέλειας όσο αφορά το γεγονός ότι ως δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, δεν μερίμνησε για τη πληρωμή του αναδόχου του έργου, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνσή του.

Στην εν λόγω έκθεση αντίθετα είχαν αθωωθεί λόγω παρέλευσης χρόνου όλοι οι  προκατόχοί του, που είχαν στην εποπτεία τους την κατασκευή του έργου, παρά τις πολλές παραλείψεις-παρατυπίες που περιγράφονται στις εξήντα τόσες σελίδες της έκθεσης.  

Σήμερα μετά την υπ’ αριθ. 48/2015 γνωμοδότηση του πειθαρχικού συμβουλίου έκρινε ότι: «από όσα εξέθεσε ο εγκαλούμενος που παρέστη κατά τη δημόσια συνεδρίαση του ως άνω οργάνου, καθώς και από τη συνολική εξέταση του φακέλου της υπόθεσης, δεν προέκυψε ότι ο εγκαλούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα που αναφέρεται στην κλήση σε απολογία που τον αφορά. Κατόπιν τούτων το συμβούλιο έκρινε ομόφωνα ότι δεν συντρέχει λόγος επιβολής πειθαρχικής ποινής σε βάρος του εγκαλούμενου».

Η απαλλακτική απόφαση ήταν αναμενόμενη καθώς ο κ. Χριστόπουλος ποτέ δεν μπλέχτηκε με την κατασκευή του κτιρίου καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αφού όταν αυτό ξεκίνησε να κατασκευάζεται έως τη σημερινή του κατάσταση, βρισκόταν στην μειοψηφία του δήμου.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα