19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΡΤΣΑ ΤΟ…ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΟΡΤΣΑ ΤΟ…ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Διαλέξαμε τα λέξη «όρτσα» για το παραλιακό μέτωπο της Λούτσας, που σημαίνει για ένα σκάφος που ταξιδεύει όρτσα, όταν πλέει (ανεβαίνει), όσο πιο αντίθετα στον άνεμο μπορεί, για να αναδείξουμε πόσο η δημοτική αρχή Αρτέμιδας – Σπάτων έχει φορτσάρει τις μηχανές για να αναβαθμίσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της δημοτικής ενότητας της Αρτέμιδας (Λούτσας), την εκτεταμένη παραλία της, εφοδιάζοντάς την με όλα τα προαπαιτούμενα ώστε να αποκτήσει “Γαλάζια Σημαία” σε περισσότερες της μιας περιοχές.

Η προσπάθεια αυτή φαίνεται να ευοδώνεται καθώς όπως σημειώνει ο δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου, αποκτήθηκε μια ακόμα “Γαλάζια Σημαία” στη παραλία της “Διασταύρωσης”, εκτός εκείνης που αναρτήθηκε πέρσι στην παραλία “Λίμνη”. Ακόμα συμπληρώνει ότι παράλληλα εξοπλίζονται με υποδομές οι παραλίες “Σιλιβάνι” και “Βραυρώνα”. Η εγκατάσταση των υποδομών θα γίνει την 1η Ιουνίου 2018 και η απεγκατάστασή την 1η Οκτωβρίου 2018. Όλες οι παροχές (ντουζιέρες, αποδυτήρια, WC κ.λ.π.) και οι ομπρέλες που θα τοποθετηθούν θα είναι δωρεάν.

Μια καλή προσπάθεια που πρέπει να επαινεθεί, καθώς η Λούτσα όχι μόνο αναβαθμίζεται σε Αρτέμιδα, αλλά πλησιάζει στο να ονομαστεί Κυανή Ακτή της ανατολικής Αττικής.  

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα