18.1 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΑΓΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ΠΑΓΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Τείνει να παγιωθεί πλέον η τακτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, στην κατάθεση σοβαρών θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης και μάλιστα χωρίς εισηγήσεις, με τελευταίο παράδειγμα τη χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων, χωρίς την επίδειξη των εκ του νόμου παραστατικών προς τούτο και με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Αν μπορεί κάποιος να εξηγήσει στους δημότες πως ένα θέμα γνωστό σε όλους από καιρό, φθάνει στο σημείο να έλθει προς συζήτηση με τη μορφή του κατεπείγοντος, ας το κάνει. Κι όχι με τη δικαιολογία που απαντήθηκε στο δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανό Φαφούτη, ότι τα αθλητικά σωματεία δεν χρηματοδοτήθηκαν πέρσι και φέτος πιέζει ο χρόνος για να προλάβουν να πάρουν όσα τους αναλογούν, ενώ από μήνες πίεζαν οι πρόεδροι γι’ αυτή τη χρηματοδότηση.

Ας έρθουμε όμως στην ουσία. Έφεραν το θέμα ως κατεπείγον, υπήρχαν όμως συνοδευτικά τα εκ του νόμου δικαιολογητικά; Δεν υπήρξαν και αυτό καταγγέλθηκε τόσο απ’ τη μείζονα μειοψηφία, Δαμιανός Φαφούτης, όσο κι απ’ την ελάσσονα, Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο οποίος ήταν και ο μόνος που δεν ψήφισε τις επιχορηγήσεις.

Κανείς όμως απ’ τους προαναφερόμενους δεν ανέφερε ποια στοιχεία έπρεπε να συνοδεύουν την εισήγηση. Εμείς ψάξαμε, πελαγοδρομήσαμε ανάμεσα στους καλλικρατικούς νόμους, ρωτήσαμε άλλους δήμους τους οποίους γνωρίζουμε χρόνια και μάθαμε πολλά κι ενδιαφέροντα. Τα συνοψίσαμε σε μερικές μόλις αράδες και παρουσιάζουμε αυτά τα δικαιολογητικά.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Α. Πριν την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου για επιχορήγηση
1. Αίτηση με όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας.
2. Προϋπολογισμός  2015 (Έσοδα & Δαπάνες μεταξύ των οποίων και όλες οι δράσεις του Συλλόγου για το 2015 μαζί με το κόστος τους.)
3. Καταστατικό του συλλόγου με βεβαίωση του Γραμματέα του Πρωτοδικείου
4. Απολογισμός 2014 (Δράσεις του συλλόγου που έγιναν το 2014)

Ας έρθουμε στα ποσά που δόθηκαν στα διάφορα αθλητικά σωματεία που “μιλούν” ίσως πολύ περισσότερο για το κατεπείγον και χωρίς παραστατικά θέμα, αφού οι σύμβουλοι που κλήθηκαν να υπερψηφίσουν δεν είχαν κανένα μπούσουλα να τους βοηθήσει στο κατά πόσο διανεμήθηκε σωστά το μικρό λόγω συγκυρίας διαθέσιμο ποσό απ’ το δήμο.  

Τη μερίδα του λέοντος πήρε ο Α.Ο. Τριγλίας Ραφήνας, πρόεδρος του οποίου είναι ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Χαχολάκης, 17,5 χιλιάδες ευρώ σήμερα έναντι 15 στο παρελθόν. Ακολουθεί ο Α.Ο. Θύελλα Διασταύρωσης Ραφήνας με 12 χιλιάδες έναντι 20 του παρελθόντος.

Ο Α.Ο. Αετός Πικερμίου, ένα σωματείο που αποκτήθηκε όπως είναι ευρέως γνωστό στη αθλητική κοινωνία προ 2,5 περίπου ετών απ’ το αντιδήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, επιχορηγήθηκε με 3,5 χιλιόευρω.

Ο Α.Ο. Πικερμίου δεν έχουμε επιπλέον στοιχεία, με 2,5 χιλιάδες, ο Α.Ο.Κ. πρόεδρος του οποίου είναι ο Γιώργος Δουβίτσας πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ επίσης, με 3,5 χιλιάδες ευρώ. Για τα δύο αυτά σωματεία ο κ. Φαφούτης της μείζονος ζήτησε να μη δοθεί τίποτε.

Ο Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας με 7,5 χιλιάδες έναντι 30 στο παρελθόν, ένα μικρό ποσό για ένα σωματείο με μεγάλη αγωνιστική παρουσία απ’ τα λίγα που ξέρουμε.

Ο ΔΑΣ “Αραφήν” με πρόεδρο το Δημήτρη Μισοκοίλη, πρόεδρος του Δ.Σ. επίσης, με 3,5 χιλιάδες ευρώ, ένα μικρό ποσό για το συγκεκριμένο σωματείο και τέλος ο Ναυταθλητικός Σύλλογος “Αλκυών” με πρόεδρο τον Τέλη Αδαμόπουλο, αδελφό του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου, Θανάση Αδαμόπουλου, με το ποσό των 1000 ευρώ, που αποτελεί φιλοδώρημα για το σωματείο αυτό.    

Ένα ακόμα ερωτηματικό. Παλιά η χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων εκτός της κατάθεσης των νόμιμων ως άνω δικαιολογητικών, ακολουθούσε ό έλεγχος απ’ την επιτροπή πολιτισμού και αθλητισμού του δήμου και μετά εισηγείτο το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Άραγε υπάρχει  αυτή η επιτροπή κι αν όχι γιατί καταργήθηκε;

Η μεγάλη απορία! Πως ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, εξαιρετικά έμπειρος αυτοδιοικητικός, με έντιμη πολιτική παρουσία εδώ και πολλά χρόνια, αφήνει να γίνονται τέτοιας υφής παρατυπίες εκθέτοντας τον εαυτό του σε κάθε είδους κριτική;

Μήπως πρέπει να βάλει βαθιά μέσα στο μυαλό του, ότι οι δημότες ψήφισαν μεν την διευρυμένη παράταξη, πρωτίστως όμως ψήφισαν τον ίδιο ως δήμαρχο;

Ας ενεργήσει επιτέλους ως δήμαρχος 5ετίας, τιμώντας αυτούς που τον ψήφισαν.

 

 

     

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα