28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ: ‘’ΤΙΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ’’

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ: ‘’ΤΙΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ’’

‘’Παρών’’ δηλώνει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, αν και έμεινε εκτός Βουλής, στην 1η  Εθνική Συνδιάσκεψη που διοργάνωσε όπου διαπιστώνει:

«Τι και αν πέρασαν οι εκλογές…. τι και αν πήραμε 2,5%…. με το ίδιο πάθος, με τον ίδιο ενθουσιασμό πολλοί φίλοι και υποστηριχτές του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρεθήκαμε στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη για να δηλώσουμε την στήριξη μας και για να χτίσουμε το Κίνημα σε γερές βάσεις.  

Ο Παντελής Ασπραδάκης στη τοποθέτηση του έκανε σύντομο απολογισμό για την πορεία του Κινήματος στις εκλογές  και ανέφερε «..δώσαμε έναν ωραίο αγώνα μέσα από την ψυχή μας γιατί πραγματικά πιστέψαμε στην αναγκαιότητα δημιουργίας του Κινήματος. Όσοι φίλοι – υποστηριχτές ήρθαν το πιστεύανε από μόνοι τους. Το νιώσαμε όλοι τον παλμό και το πάθος που είχαν οι συγκεντρώσεις, όπως και σήμερα», στη συνέχεια κατέθεσε προτάσεις για την πορεία του Κινήματος.

«Tο κίνημα ξέρουμε ότι πρεσβεύει αξίες και αρχές και έχει σαφές όραμα. Όμως πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές προτάσεις για την κοινωνία. Κατά τη γνώμη μου δεν αρκεί να λέμε σήμερα ότι λένε σχεδόν όλοι. Δηλαδή δίκαιη και διαφανή φορολόγηση, δίκαιη και άμεση απονομή δικαιοσύνης, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καταπολέμηση της ανεργίας, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, καλύτερη υγεία και παιδεία, αποκατάσταση αδικιών και δίκαιη φορολόγηση. Ο κόσμος θέλει να ακούσει συγκεκριμένες προτάσεις. Τι προτείνουμε αλλά κυρίως πως θα επιτευχθεί.

Πιστεύω ότι όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνουμε πρέπει πρώτα να τις εφαρμόσουμε στο Κίνημα μας.

Επειδή έχουμε μάθει όλοι από τα λάθη του παρελθόντος, θέλουμε το Κίνημα να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και αυτονομία.

Προτείνω:

  1. Διαύγεια. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ. Διαφάνεια στο κίνημα για κάθε οικονομική συναλλαγή είτε αφορά έσοδα είτε έξοδα. Μακριά από κάθε οικονομική εξάρτηση.
  2. Διαβούλευση. Από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Παπανδρέου πρέπει να την εφαρμόσουμε στην πράξη και στο Κίνημα. Πριν από σημαντικές προτάσεις πρέπει να υπάρχει διαβούλευση με τα μέλη του Κινήματος.
  3. Αξιοκρατία σε όλα. Να μην γίνεται αποκλεισμός στελεχών ενώ πρέπει να δίνεται η δυνατότητα ανάδειξης νέων στελεχών αλλά και να μπουν φίλτρα για να αποφύγουμε τυχοδιώκτες, καιροσκόπους που μετακινούνται με ιδιοτέλεια από το ένα κόμμα στο άλλο.
  4. Δυνατότητα αυτοπρότασης νέων και επιστημόνων που θέλουν να προσφέρουν στο Κίνημα με αντίστοιχη αξιολόγηση, όπως έγινε και με τα ψηφοδέλτια μας.
  5. Μπορούμε επίσης όλοι εμείς, ο καθένας στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά του, στο περιβάλλον του να εντοπίσει άξιους νέους, πολίτες με διάθεση για προσφορά ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας που μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους και να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και νομίζω ότι θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Και πολλοί είτε μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά, είτε να ενταχθούν στο Κίνημα μας.
  6. ΜΚΟ. Επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας τους. Το ακούμε παντού.
  7. Off shore εταιρίες. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας τους και να εφαρμοστεί ισότιμη φορολόγηση και φυσικά να ξέρουμε ποιοι έχουν και που τις έχουν.
  8. Δημοψήφισμα μέσω ψηφιακής υπογραφής. Δεν φτάνει να λέμε δημοψήφισμα πρέπει να το θεσμοθετήσουμε και εμείς στο Κίνημα. Σε σημαντικά και κύρια ζητήματα τόσο ως προς την λειτουργία του κινήματος αλλά και για προτάσεις προς το Κοινοβούλιο πρέπει να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι φίλοι  – μέλη του Κινήματος. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του διαδικτύου. Προτείνω κάθε φίλος – μέλος του Κινήματος να έχει μια μοναδική ψηφιακή υπογραφή που θα μπορεί να συμμετέχει στα δημοψηφίσματα του Κινήματος.
  9. Ξεκάθαρη θέση για εκλογικό νόμο, θητείες και προνόμια βουλευτών, ευθύνη υπουργών, πόθεν έσχες».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα