23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΑΡΚΙΝΓΚ ΡΑΦΗΝΑΣ: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟΝ Ο.Λ.Ρ.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΡΑΦΗΝΑΣ: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟΝ Ο.Λ.Ρ.

Εντύπωση προκαλεί στους παροικούντες την…Ραφήνα, ότι φέτος το πάρκινγκ της παραλίας που επί χρόνια εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης, είτε κάποιος συμφωνεί είτε διαφωνεί που η μοναδική παραλία της πόλης έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης, παραμένει άδειο παρότι η πόλη στενάζει απ’ τα σταθμευμένα αυτοκίνητα παντού στο κέντρο.

Ξέροντας ότι ο εν λόγω χώρος ανήκει στον Ο.Λ.Ρ., ο οποίος τον παραχωρεί στο δήμο επί σειρά ετών ως καλή θέληση συνεργασίας, ρωτήσαμε τις δύο πλευρές και μάθαμε ότι: όπως είθισται ο Οργανισμός Λιμένος έχει παραχωρήσει το χώρο στο δήμο, αλλά έχει δώσει κι ένα μέρος σε ιδιώτη.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η απάντηση απ’ τη πλευρά του δημάρχου κ. Πιστικίδη, ο οποίος υποσημειώνει ότι ο Ο.Λ.Ρ. έδωσε όντως το μεγαλύτερο τμήμα του πάρκινγκ στο δήμο, όμως κράτησε την κεντρική είσοδο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι απ’ τη στροφή που κάνουν τα αυτοκίνητα για την είσοδό τους στο λιμάνι, για το μικρότερο που ανήκει στον ιδιώτη. Αντίθετα η είσοδος για το πάρκινγκ που εξυπηρετεί το δήμο βρίσκεται στο πλάι, με δύσκολη πρόσβαση για τους μη γνωρίζοντες τα κατατόπια.  

Τούτο θυμίζει την εποχή, πολύ πρόσφατα, όταν μεταξύ Ο.Λ.Ρ. και δήμου υπήρξε ένταση για την παραχώρηση ή μη του πάρκινγκ, που σημειωτέων αποτελεί μια μικρή έστω πηγή εσόδων για το δήμο που δεν ορίζει καμιά παραλία του σ’ όλη την επικράτειά του (άλλη πονεμένη ιστορία), ο δήμος έσκαψε μπροστά στη μία και μοναδική τότε είσοδο του πάρκινγκ με δικαιολογία την εκτέλεση έργων, οπότε ο ΟΛΡ αναγκάστηκε να ανοίξει την παράπλευρη είσοδο, με το σημερινό αποτέλεσμα.

Έτσι φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση όπου ο δήμος κατέχει μεν το μεγαλύτερο κομμάτι του σφαχτού, το φιλέτο όμως παραμένει στον ΟΛΡ και ο νοών νοείτο!  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα