15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Πρότυπο πανελλαδικά χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας, προ ολίγων ημερών.

Το εν λόγω Κ.Υ. εγκαινιάστηκε τέλος Αυγούστου, όταν παραδόθηκε η μία ανακαινισμένη πτέρυγά του απ’ τον μεγάλο ευεργέτη κ. Θανάση Μαρτίνο, ο οποίος παρέδωσε μια υπερσύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα με εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα από ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και ιατρεία κατασκευασμένα σύμφωνα με τις τελευταίες ιατρικές προδιαγραφές.

Σήμερα το Κ.Υ. μετά τη συστέγαση σ’ αυτό των ιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) Ραφήνας, δέχτηκε τον Οκτώβριο 3,5 χιλιάδες ασθενείς, τριπλασιάζοντας τη δυναμική του, ενώ αναμένεται μέχρι τέλους του έτους να παραδοθεί κι η δεύτερη πτέρυγα που ανακαινίζεται κι αυτή απ’ τον κ. Μαρτίνο, η οποία θα διαθέτει και χειρουργείο.

Το Κέντρο αναμένεται να τεθεί σε 24ώρη εφημερία, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός κ. Βορίδης, αφού ολοκληρωθεί η πρόσληψη των 900 επικουρικών ιατρών που βρίσκεται σε τελικό στάδιο και παραδοθεί η νέα πτέρυγα.

Για την ώρα υποσχέθηκε να προωθήσει γρήγορα την τοποθέτηση ακόμα ενός τηλεφωνητή, καθώς ο ένας που υπάρχει σήμερα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εξυπηρετήσει τις δύο τηλεφωνικές γραμμές που δέχονται εκατοντάδες τηλεφωνήματα για ιατρικά ραντεβού.

Στη φωτογραφία του τίτλου αποθανατίζεται ο θερμός εναγκαλισμός του κ. Βορίδη με τον ιατρό, πρώην δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Γιώργο Χριστόπουλο, κατά την είσοδό του πρώτου στην αίθουσα της εκδήλωσης.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο κ. Χριστόπουλος, πρωτοστάτησε στην υλοποίηση αυτού του ζωτικής σημασίας πρότυπου ιατρικού κέντρου δημόσιου χαρακτήρα, που θα ωφελήσει όχι μόνο το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, αλλά τους δήμους της ευρύτερης περιοχής και των νησιών, Εύβοιας, Τήνου και Μυκόνου, που έχουν άμεση πρόσβαση στο Κ.Υ. μέσω του λιμένος Ραφήνας όλο το χρόνο.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα