27.8 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΠΑΝΙ (ΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ) Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ

ΣΤΟ ΠΑΝΙ (ΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ) Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ

Αξέχαστη μένει η καταστροφική φωτιά τον Αύγουστο του 2007 που στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή και έκαψε τη λοφώδη περιοχή του Πάνειου Όρους και συγκεκριμένα το δασοσκεπές τμήμα στις βόρειες και βορειοδυτικές πλαγιές του που εκτείνονται μέχρι τη θέση «Κοκκινόβραχος», σε συνολική έκταση 12.500 στρέμματα, εντός των διοικητικών ορίων του τότε δήμου Καλυβίων. 

Δήμαρχος Καλυβίων τότε ο Πέτρος Φιλίππου ευαισθητοποιημένος, καθότι λάτρης του πευκόφυτου όρους – το αγαπημένο του Πανί όπως συνηθίζει να τονίζει – ξεκίνησε αμέσως τη δενδροφύτευση το Νοέμβρη του 2007, η οποία συνεχίστηκε το 2008, φυτεύοντας χιλιάδες νεαρά πευκάκια, που ποτέ δεν αφέθηκαν στη μοίρα τους αλλά πάντα έτυχαν της απαιτούμενης περιποίησης, με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελούν ένα νέο δασάκι που συνεχώς αναπτύσσεται και μεγαλώνει.

Λογικό φαντάζει λοιπόν επ’ ευκαιρία της ημέρας, (let’s do it Greece 2017), ο Πέτρος Φιλίππου, αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής πλέον, να επιχειρήσει άλλη μια αναζωογονητική επέμβαση, που αλλού εκτός απ’ το αγαπημένο του Πανί; 

Και σαν καλός κηπουρός πήρε ανά χείρας το κλαδευτήρι κι άρχισε να κλαδεύει τα δενδράκια που τον έχουν ξεπεράσει πια σε ύψος.

Με τόση φροντίδα πώς να μην είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί ξανά το Πανί; Το βουνό που τόσες αναμνήσεις, καλές ή κακές δεν έχει σημασία, μας έχει χαρίσει! 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα