22.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΥΣΚΕΨΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Ωρωπού με θέμα τα προβλήματα της περιοχής, στην οποία συμμετείχαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου, ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων Γιάννης Ασπρουλάκης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Υδραυλικών, Λιμενικών και Έργων Εγγείων Βελτιώσεων Τερέζα Αφραταίου, ενώ από τον Δήμο Ωρωπού ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης, αντιδήμαρχοι και υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα καλής συνεργασίας και φιλικής διάθεσης, ανακοινώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής ότι υπογράφηκε στις 3/11/2014 από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και την ανάδοχο εταιρεία «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.Ε.» η σύμβαση για την «Προμήθεια – εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης Δήμου Ωρωπίων». Ο προϋπολογισμός της προμήθειας είναι 1.444.179,90€ (με ΦΠΑ 23%) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

Παράλληλα, από την πλευρά του δήμου διατυπώθηκε αίτημα να ενταχθούν στα προγράμματα της Περιφέρειας η ανέγερση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Καπανδριτίου, για τα οποία υπάρχουν ήδη ολοκληρωμένες μελέτες αλλά και σχετική έγκριση από τον ΟΣΚ.

Επίσης, συζητήθηκαν τόσο το θέμα του δημοτικού σχολείου Αφιδνών, για το οποίο αναμένεται η έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερσή του, όσο και του παιδικού σταθμού Νέων Παλατίων για το οποίο έχει υποβληθεί η σχετική μελέτη.

Στο κλείσιμο της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Ρούσσης δεσμεύτηκε ότι θα υποβάλει σύντομα προς την Περιφέρεια την πρόταση του δήμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς ήδη έχει εκπονήσει μελέτη για νέο σχεδιασμό διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα