20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Μπορούμε να σιωπήσουμε όταν ακούμε τρελά πράγματα να συμβαίνουν στους δήμους; Παράδειγμα οι δήμοι Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας. Ο πρώτος έχει φθάσει στα όρια της γελοιότητας με τη συνεχή ανάμειξη των κεντρικών ΜΜΕ κι ο δεύτερος κακός μιμητής, βγάζει κεντρικά μια απλή βλάβη ύδρευσης στην Καλλιτεχνούπολη, που επί πλέον παραπληροφορεί. Για το θέμα της αποχέτευσης ωστόσο μόκο απ’ τους δύο, αλλά όχι απ’ τον τρίτο, με ενδιαφέρουσα στιχομυθία.

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

Η συνεχή ενασχόληση των κεντρικών μέσων με το Μαραθώνα, έχει φθάσει στο τραγικό αποκορύφωμά της, με τον Ψηνάκη πρώτα να καταγγέλλει πτώχευση του δήμου και μετέπειτα τους δημοσιογράφους ότι έγραψαν από μόνοι τους, αυτό που ‘’δεν’’ είπε.

Με την ελάσσονα μειοψηφία, να ξέρει την ομιχλώδη 16ετή διοίκηση Λουίζου, να έχει αγανακτήσει απ’ τη δυσφήμιση που υφίσταται ο Μαραθώνας και να πιστεύει ότι το θέμα πρέπει να σταματήσει εδώ, μέχρις ότου οι ελεγκτικές αρχές δώσουν το πόρισμα και αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

Με τον κόσμο να έχει χωριστεί στα δυο και να περιμένει  με ανυπομονησία την κατάληξη των καταγγελιών εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Επιπροσθέτως να έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης και δυσφορίας για το μονότονα επαναλαμβανόμενο μοτίβο.   

Και τους κάπως περισσότερο υποψιασμένους, να ψάχνουν να βρουν τι κρύβεται πίσω απ’ όλη αυτή τη δημοσιότητα που, εν πλήρη γνώση, έχει ξεσηκώσει  ο κ. Ψηνάκης.

Πρώτος θα αγοράσει το νέο λεξικό Μπαμπινιώτη, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος, όταν συμπεριλάβει την ερμηνεία της λέξης «ψηνακίες», προσπαθώντας να υπερτονίσει το ιδιόρρυθμο λεξιλόγιο του Ηλία Ψηνάκη.

Παρά ταύτα κανείς δεν έδωσε σημασία στην ευφυή (κατά τον ίδιο) ατάκα, παρότι η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από ακροατές της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.   

ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Στη Ραφήνα απ’ την άλλη μια αναμενόμενη εδώ και καιρό σοβαρή βλάβη στο αντλιοστάσιο που τροφοδοτεί με νερό τον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης που συνέπεσε Σαββατοκύριακο, στέλνει την ευθύνη στον απελθόντα δήμαρχο.

Σιγά βρε λεβέντες είχατε ένα ολόκληρο 3μηνο μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων σας, πριν ενάμιση μήνα, για να προετοιμαστείτε. Τώρα είδατε ότι δεν υπάρχουν ηλεκτρολογικά υλικά; Ξεχάσατε τη κλοπή που έγινε προ μηνών όταν εξαφανίστηκαν προμήθειες χιλιάδων ευρώ; Αλλά κανείς δε νοιάζεται πριν πάρει στα χέρια του αναμμένο κάρβουνο.

Εδώ αν μπορείς να μη τρελαθείς τελείως! Δεν έχει περάσει ούτε 2μηνο απ’ την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής και κάποιοι βλέπουν δαχτυλίδια ν’ αλλάζουν χέρια! Ποιος είπε ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας εγκαταλείπει και μάλιστα παραδίδει και δαχτυλίδι; Τα δαχτυλίδια ούτως ή άλλως τα δίνουν οι ψηφοφόροι. Άλλωστε σε πέντε χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαίνει όπως λέει ο πάνσοφος λαός.  

Ορεξάτος έχει αναλάβει καθήκοντα ο Παναγιώτης Καλφαντής, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, χωρίς να του κοπεί η διάθεση μετά την ψυχρολουσία που δέχτηκε στην πρώτη του κι όλα εισήγηση στο επίμαχο θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Τώρα δε που η υπηρεσία που προΐσταται ως αιρετός θα εμπλουτιστεί με τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους ποιος τον πιάνει.

Προς το παρόν κρατάμε μικρό καλάθι. Μακάρι να μας αναγκάσει σε λίγο να κρατήσουμε κοφίνι ολάκερο.

ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΣ

Καλά – καλά δεν πρόλαβε να διαχειριστεί ο ίδιος τη συζήτηση που είχε το πρωί με τον τ. διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ κ. Γεωργιάδη, (μιλάμε για το δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρη Μάρκου) και τσουπ το βράδυ η Άννα Ραφτοπούλου της ελάσσονος μειοψηφίας τον αιφνιδιάζει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με ερώτηση για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση αυτή.

Σαφέστατη απάντηση απ’ το δήμαρχό, μόνο ως προς το ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι πλέον Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ. Τα όσα ειπώθηκαν στη μακράς διάρκειας συζήτηση, απλά δεν είναι ανακοινώσιμα, εκτός της προεκλογικής δέσμευσης ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι με ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι».

Έλα όμως που ο έτερος επικεφαλής της ελάσσονος κ. Δάρδαλης επέμεινε στην ερώτηση και ιδού το αποτέλεσμα της απάντησης που πήρε απ’ το δήμαρχο όπου, η προεκλογική δέσμευση ‘’μαζεύτηκε΄΄ στο «δεν θα δεχτούμε με τίποτα αγωγό στη θάλασσα της Αρτέμιδας, όπως προεκλογικά δεσμευτήκαμε και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε προς αναζήτηση νέας λύσης».

Φταίμε εμείς που διαβάζουμε αυτά που κρύβονται πίσω απ’ τα λεγόμενα; Αντίο Ψυττάλεια και πως φέρνουμε πιο μαλακά την κωλοτούμπα; Αναζητούμε νέα λύση για τον αγωγό, ώστε αν δεν πάει προς Αρτέμιδα να ανακράξουμε «νενικήκαμεν!»

Έστω κι έτσι με το καλό να τελειώσει η υπόθεση του αποχετευτικού, για να γλυτώσουν οι κάτοικοι και το περιβάλλον των δύο δήμων απ’ την φοβερή υποβάθμιση, αλλά και τα βαριά πρόστιμα που επικρέμανται επί των κεφαλών τους.   

   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα