20 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΕΤ Α ΤΕΤ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε κλίμα κατανόησης και αλληλοσεβασμού έγινε η χθεσινή (9-2) συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, με το δήμαρχο της πόλης Beit Ummar της Παλαιστίνης Nasri Sabarna, όπου αντάλλαξαν απόψεις για γενικότερα θέματα που απασχολούν τους δύο λαούς.

Μεταξύ αυτών η ανάγκη του παλαιστινιακού δήμου για εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας του, (δική μας υποσημείωση για τη δυσκολία που παρουσιάζεται στο εν λόγω ενδεχόμενο, λόγω της συγκυρίας που βιώνουμε ως χώρα) και η φιλοξενία παιδιών σε κατασκηνώσεις της ανατολικής Αττικής, πράγμα πολύ ευκολότερο που υποθέτουμε ότι με χαρά θα ανταποκριθούν  περιφερειακή ενότητα και δήμοι.   

Ο κ. Sabarna ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος του από το ασφυκτικό καθεστώς ελέγχου που έχουν επιβάλει οι ισραηλινές αρχές σε όλους τους παλαιστινιακούς δήμους.

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στα έντονα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, καθώς η ανεργία υπερβαίνει το 60%. Επιπλέον, συζητήθηκε το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στον δήμο Beit Ummar στους τομείς: των υποδομών (εξοπλισμός Κέντρου Υγείας και Κέντρου Αποκατάστασης και Κατάρτισης Αναπήρων), της διαχείρισης των απορριμμάτων, της αγροτικής αναβάθμισης της περιοχής, καθώς τα έσοδά του είναι μηδενικά.

Τέλος, διατυπώθηκε αίτημα από τον δήμαρχο της πόλης για φιλοξενία παιδιών από την Παλαιστίνη σε κατασκηνώσεις της Αττικής τους καλοκαιρινούς μήνες και έγινε κάλεσμα για αντίστοιχη φιλοξενία παιδιών από την Ελλάδα στον δήμο Beit Ummar.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα του Παλαιστίνιου δημάρχου στην Περιφέρεια Αττικής και να επικοινωνήσει με δημάρχους της Ανατολικής Αττικής που διαθέτουν κατασκηνώσεις εντός των διοικητικών τους ορίων προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα φιλοξενίας των παιδιών από την Παλαιστίνη μέσα στο καλοκαίρι. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα