19.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΟ ‘ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ – ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΤΟ ‘ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ – ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Τρίτη φορά μετά τις εκλογές, αν μετρήσαμε καλά, αναβλήθηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, χωρίς να συνυπολογίζονται οι προ των εκλογών, λόγω μη απαρτίας.

Μάλιστα οι δύο αναβολές είναι συνεχόμενες, αφού η πλειοψηφία των απόντων συμβούλων θεωρεί ότι ΄΄καθάρισε΄΄ με την υποχρέωσή του απέναντι στους δημότες που τους ψήφισαν για να υπηρετήσουν το κοινό καλό, αν και ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Η κατάσταση στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου είναι καινοφανής, αφού στους άλλους δήμους οι συνεδριάσεις γίνονται κανονικά και οι αποφάσεις για επείγοντα θέματα παίρνονται συναινετικά.

Τίποτα δεν εκπλήσσει πλέον στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, που πρωτοστατεί σε πρωτοτυπίες, με προεξέχουσα την πρόσφατη εκλογή δύο δημάρχων αντί ενός. Πως λέμε μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια;  

Τώρα λοιπόν που βγήκαν δύο δήμαρχοι, οποία χρεία υπάρχει για συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου κι όλα τα περί αυτού;

Άλλωστε οι περισσότεροι σύμβουλοι είδαν την πόρτα της εξόδου απ’ τους εκλογείς, γιατί να παραβρίσκονται; Αλλά και δυο-τρεις που επανεξελέγησαν, με μειοψηφικά ψηφοδέλτια, γύρισαν την πλάτη στο δημοτικό συμβούλιο και ουσιαστικά δείχνουν ασέβεια σ’ αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν και κατ’ επέκταση στο κοινωνικό σύνολο.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας δούμε ποιοι με την απουσία τους προκάλεσαν την αναβολή της τελευταίας συνεδρίασης και ουσιαστικά συμβάλουν στο ΄΄κλείσιμο΄΄ του δήμου.

Η κ. Ασημομύτη, που πήρε τη θέση του αείμνηστου Γιώργου Μερτίρη που είχε εκλεγεί ως επικεφαλής παράταξης, έχει εγκαταλείψει το δήμο εδώ και μήνες. Ο κ. Δάρδαλης με την παράταξη του ΚΚΕ, από τη στιγμή που εκτέθηκε ως υποψήφιος δήμαρχος του όμορου δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας, όπου και εκλέχτηκε, έριξε μαύρη πέτρα πίσω του, το ίδιο συνέβη και με την κ. Παπαδημητρίου που εκτέθηκε με τον Σγουρό στην Περιφέρεια, ενώ η κ. Φρόσω Αρβανιτίδη ήταν ακριβοθώρητη αφού παραβρέθηκε σε ελάχιστες συνεδριάσεις όπως κι ο κ. Καραγιάννης που αποχώρησε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων χωρίς όμως να παραιτηθεί της ιδιότητάς του. 

Σ’ όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για αντικατάστασή τους, αφού σε τρεις συνεχείς αδικαιολόγητες απουσίες ορίζεται αντικατάσταση σύμφωνα με τον κώδικα. Εντύπωση προκαλεί η συνεχής απουσία του κ. Ξηντάρα ο οποίος επανεκλέχτηκε με τη μείζονα μειοψηφία.

Μεταξύ των υπολοίπων απόντων, οι κύριες/οι Θ. Αρβανιτίδη, Π. Βλαχάκης, Μ. Γκολεμά, Ι. Μαγκαφώσης, Τ. Κουζής, Δ. Σακκάς, αλλά κι οι επανεκλεγέντες Χ. Τσαλαπατάνης και Δ. Φαφούτης.   

Η φωτογραφία αρχείου είναι απ’ το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 2 Ιουλίου, που είχε απαρτία και πραγματοποιήθηκε. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα