19.1 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΦΟΡΟ-ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ;

ΦΟΡΟ-ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ;

Τι μας επιφυλάσσει άραγε ο Σεπτέμβρης; Φοροελαφρύνσεις όπως διαρρέει το Μαξίμου ή φοροεπιβαρύνσεις όπως σιγοψιθυρίζεται για τους ΟΤΑ;

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, σκοπεύει να απαλύνει τη φορο-καταιγίδα που πλήττει ανελέητα τα πενιχρά βαλάντια, με πακέτο φορο-ελαφρύνσεων που θα εξαγγείλει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας φυσικών προσώπων από 42% στο 33% και των επιχειρήσεων από 26% στο 20%. Επίσης μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από 30 – 50% και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς για μισθωτούς και συνταξιούχους κατά 50% με τους συντελεστές να είναι σήμερα από 1% ως και 4% ανάλογα με το εισόδημα και παγίωση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13%. Όλα αυτά βέβαια εάν συμφωνηθούν μέχρι κεραίας με την τρόικα.

Παρά τα καλά νέα οι πολίτες παραμένουν δύσπιστοι καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται, βάσει του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομική Σταθερότητας 2015-2018, να συμβάλει στη συνολική δημοσιονομική προσπάθεια, με αύξηση των εσόδων της, αλλά και αποκλιμάκωση των εξόδων της.

Με δεδομένες τις μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, μάλλον οδηγούμεθα σε αύξηση των δημοτικών τελών. Γιατί ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο αν όχι τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή οι δημότες; 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα